Girls and Panzer (2012-13)

Képtalálat a következőre: „Girls und Panzer ico”

Infó:

Eredeti cím ガールズ&パンツァー
Angol cím Girls und Panzer
Egyéb cím(ek) Girls and Panzer
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2012 – 2013

Ismertető:

A Történetről

A történet egy alternatív valóságban játszódik, ahol a Sensha-do (戦車道), a harckocsikkal vívandó harc a tradicionális harcművészete a lányoknak… Igen, jól olvastad… a lányoknak.
Sensha-do olyannyira része az életnek ebben a világban, hogy iskolai tananyagként oktatják. Főszereplőnk, Miho Nishizumi (西住 みほ) éppen most jött át egy másik iskolából. Az ő családjában nagy hagyománya van a harckocsizásnak, ennek ellenére ő – egy traumatikus élmény miatt – pont azért jelentkezett át az Oorai Akadémiára, hogy ne kelljen részt vennie ezekben a hadgyakorlatokban, mivel az Ooarai arról híres, hogy már régóta nem tartanak ilyen fakultatív órákat. De a sors mást tartogat a számára és nem sokkal azután, hogy átjelentkezett az Ooarai Akadémiába, ebben az iskolában is újra bevezetik a Sensha-dót és részt kívánnak venni a nemzeti bajnokságon. Őt pedig felkérik („finom” módszerekkel), hogy vezesse a csapatot, mivel ő az egyetlen az egész iskolában, akinek valamirevaló tapasztalata van ilyen téren. A reá bízott csapatnak nincs ki az összes lánctalpa, a tankok egy részét pedig úgy kell darabonként összerakni vagy a tóból kihalászni(!), így a nem titkolt cél (bajnokság) elérése oly messzinek tűnik…

Az animéről

2D és 3D vegyítve több helyen is. A szemnek néha szoknia kell, mivel a normál jelenetek mind a régi kétdés megoldással készültek. A vélemények is megoszlanak az animéről, ahogy a nemzetközi értékeléseket láttam, de egy próbát mindenképp megér annak, aki szereti az ilyen témákat: suli, lánycsapat, tankok és a többi vagy csak túl sokat játszik WoT-tal.

Személyes vélemény

cukiságfaktor = 1.000.000. Mondjuk folyamatosan azon gondolkoztam, hogy hogyan bírják ki az AP, ne adj’ Isten APCR lőszerrel való lövöldözést, de ezt egy későbbi részben részletesen elmagyarázzák. Amikor már az ember ettől el tud vonatkoztatni, akkor ez az anime megnyitja kapuit: egy kis könnyed kikapcsolódás, se több, se kevesebb. Részemről plusz pont, hogy az anime nem veszi magát túl komolyan (szívecskés párna a harctéren és egyebek).

Ajánlás

Háttértudás nem szükséges az amine megértéséhez. Anélkül is élvezhető, hogy az ember elolvasta volna Rommel életrajzát. Akit nem zavar a nem kicsit hibbant feltételezés, hogy a női kiteljesedéshez a púderezés mellett harckocsival is tudni kell bánni, az nem fog kivetnivalót találni benne. Ugyanúgy nem fog kivetnivalót találni benne az, akinek tetszett a Strike Witches vagy az Upotte!.

Suli — Tankok — Harc — Lányok a kormánynál… Ugyan! Mi baj lehetne ebből!? 🙂

A készítőkről

Az animációt Tsutomu Mizushima (Genshiken, xxxHOLiC) vezeti. A produceri székben pedig Kiyoshi Sugiyama (Crimson Wolf, Blue Submarine No.6, Yukikaze) ül. Tanácsadóként ugyan az a Takaaki Suzuki ad ötleteket, aki már a Strike Witches-nél is segített. Így gondolom, aki jobban járatos a készítők neveiben, az már úgy nagyjából előre tudja, hogy mire számíthat!^^

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákG

Vélemény, hozzászólás?