Gochuumon wa Usagi Desuka? (2014)

Képtalálat a következőre: „Gochuumon wa Usagi Desuka? ico”

Eredeti cím ご注文はうさぎですか?
Angol cím Is the Order a Rabbit?
Egyéb cím(ek) Is the order a rabbit?
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Év 2014.04.10 – 2014.06.26
Ismertető:
A mű alapja egy 2011-ben indult manga, mely a 2014-es tavaszi szezonban anime feldolgozást kapott. A történet folyamán 5 (nagyon) fiatal barista lány mindennapjait követhetjük nyomon.

Szereplők

Hoto Cocoa: iskolaváltás miatt új városba költözik, ahol kosztért-kvártélyért cserébe egy kávézóban kezd dolgozni. Rendkívül közvetlen, barátságos, és odavan a cuki dolgokért (főleg a nyuszikért). Chinót a kishúgaként kezeli.

Kafuu Chino: a Rabbit House kávézó tulajdonosának a lánya. Félénk, kicsit tsundere. Iskolaidőn kívül ő is a kávézóban dolgozik. Különleges ismertetőjele, hogy általában egy fehér (nyúlnak csúfolt) szőrpamacs trónol a feje tetején. Szerintem a mangaka látta a Pom Pom meséit…

Tedeza Rize: a kávézó másik részmunkaidős dolgozója. A lányok közül ő a legidősebb. Az apja katona, aki “megfelelően kiképezte” a lányát, így Rize keze ügyében mindig ott van a kése és a pisztolya. Van nőies oldala is, amit igyekszik “fejleszteni”. Iskolatársak Syaróval.

Ujimatsu Chiya: a családjának egy édességekre specializálódott kávézója van, ő is ott dolgozik. Cocoa osztálytársa, akivel nagyon jól megértik egymást. Syaróval gyerekkori barátok (és szomszédok), akivel nagyon törődik. Hajlamos a túlzott aggódásra.

Kirima Syaro: Chiya gyerekkori barátja és szomszédja. Egy kifinomult leányzó, aki ösztöndíjjal az egyik elit iskolában tanul, ezért a többiek gazdag család sarjának hiszik. Valójában azonban szegény, így kénytelen egy teázóban dolgozni. Rize a senpaija, akiért titokban odavan. Fél a nyulaktól.

Összefoglaló, vélemény

Aranyos lánykák aranyosan tesznek-vesznek és minden tele van nyulakkal. Különösebb története vagy főszála nincs a műnek, de kikapcsolódásra tökéletes. Az OP-je tetszett. A rajzolás átlagos minőségű. Egy feltűnő hibát vétettek: a pizsamapartis részből Rize rémtörténete kimaradt, így viszont Cocoa másnap reggeli viselkedése érthetetlen.

Vigyázat! A mű megtekintése közben az ember óhatatlanul megkíván egy bögre finom kávét! (Vagy egy kis nyúlpecsenyét.)

Online részek:
 01. rész 02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész 06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész 10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákG
Írta: