Gokudou-kun Manyuuki (1999)

Képtalálat a következőre: „Gokudou-kun Manyuuki logo”

Infó:

Eredeti cím ゴクドーくん漫遊記
Angol cím Jester the Adventurer
Egyéb cím(ek) 極道くん漫遊記
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 1999

Ismertető:

A 16 éves Gokudo-kun egy, a Slayers-ből megismerthez hasonló fantasy világban tengeti napjait. Első ránézésre azt mondhatnánk, hogy lehetne akár Lina és Gourry fia is, hisz külsőleg erősen hasonlít Gourryra hosszú szőke hajával, valamint alacsony termete és igen érdekes személyisége révén Linából is került bele valami. Nyilván nem véletlen a hasonlóság, hisz aGokudou-kun Manyuuki igyekszik a Slayers nyomdokaiban járni minden tekintetben. Főszereplőjén túl világképe, karakterdizájnja és “idétlen” története is a nagy elődre hajaz. Mindazonáltal leszögezném, hogy ennek ellenére semmi köze hozzá.
Történet: Gokudo-kun egyike az újkor hőseinek, vagyis karaktere nem a tipikus csillogó páncélzatú herceg mintájára készült, hanem pont annak ellenkezőjét formálja. Alacsony, idegesítő, pénzéhes, galád, bárkit kiforgatna a vagyonából és egyáltalán nem lehet rá számítani (ha forróvá válik a talaj, nyomban lelép). A történet elején is teljesen le van égve és már a szállását sem tudja kifizetni, ráadásul egy vén banya, aki jövendőmondónak vallja magát, különös dolgokat jósol neki. Nem igazán törődik az anyóka szavaival, annak erszényével viszont annál inkább, a biztonság kedvéért gyorsan magával is viszi a látszólag pénztől duzzadó tatyót. Csak a szobájában eszmél rá, hogy az erszényben bizony nem kincsek voltak, hanem csak egy kő, a vén nyanya jól átverte. Viszont a kő is tartogat meglepetéseket, mivel az egy dzsint idéz meg. A dzsin, akit Dzsinnek hívnak (minő fantázia, főleg hogy valójában egy sárkány…), felajánlja Gokudónak, hogy teljesíti annak kívánságát, ráadásul nem kér érte semmit cserébe.

Na persze. Ez még a mesék világában sem így működik, és mint mindig, Gokudo-kunnak most sincs akkora szerencséje, hogy a mesebeli lény valóban az legyen, aminek mondja magát. Nem árulok el vele nagy titkot, hogy Dzsin valójában a vén jövendőmondó tanítványa és céllal került Gokudo közelébe. És gondolom azzal sem, hogy az aszott anyóka sem akárki, ő a Démonok Világának Úrnője, és pont Gokudót szemelte ki magának, a gizda legényt szánja aktuális végrehajtójának, akarom mondani hősének.

Gokudo-kun élete így egyszercsak szánalmasból veszélyesbe és kizsákmányoltba megy át. Még jó, hogy a kissé együgyű fiúnak ez többnyire nem esik le, hisz a kilátásba helyezett kincseken túl (amiket persze sosem tud megszerezni) nem jut tovább a gondolatmenete. Szép lassan kisebb csapat is gyűlik a fiú köré és a kissé idétlen, különc társaság egyik kalandból a másikba csöppen, melyet többnyire nem erővel vagy ésszel, hanem túláradó idétlenséggel sikerül megoldaniuk.

Vélemény: Habár a sorozat erősen hasonlít a Slayers-re, amit annak idején nagyon szerettem, a Gokudou-kun Manyuukivalahogy nem nyerte el annyira a tetszésemet, mint sokat emlegetett elődje. Valahogy hiányzott belőle az a varázs, ami Linát körbelengte. Ennek ellenére Slayers fanoknak erősen ajánlom, és azoknak is, akik szeretik az eszetlen bohóckodást az animékben. A komolyabb műfajok kedvelőit viszont óva inteném ettől a műtől.