Gokujo. Gokurakuin Joshikou Ryou Monogatari (2012)

Kapcsolódó kép

Eredeti cím ゴクジョッ. ~極楽院女子高寮物語~
Angol cím Gokujyo. Tales from the Gokuraku Girls Dormitory
Egyéb cím(ek) Gokujo.
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2012
Ismertető:
A következő mű Miyazaki Maya manga sorozatának adaptációja. Igen, az alábbi extrém és vegyes, perverz és slapstick humort használó sorozatnak az alapja egy női mangaka műve. A 2009 óta futó manga eddig 5 kötetet élt meg, ami pont elég a részenként 6 perces, 12 részes TV-sorozathoz. De lássuk mivel is állunk szemben, kik vagy mik ezek az extrém csajok?

A cseppet sem lányos sztori

Egy olyan lánykoleszban, illetve iskolában járunk, ahol nincsenek szabályok, s bármi megeshet. Kurihashi Minami a Gokurakuin (“Gokujo”) lányközépsuliba megy át korábbi, Los Angeles-i iskolájából, s az egyik terve az, hogy aranyosságát, mint fegyvert használja fel a hely meghódítására. Azonban ez csak a háttérsztori, mert elsődlegesen itt van nekünk Akabane Aya, aki nem csak a terv sikertelenségén ügyködik, de maga körül szeretné keringetni a sulit. Éppen ezért elsősorban az ő ökörségeit fogjuk viszontlátni a képernyőn…
Hogy ez miben nyilvánul meg? A ribancos megjelenésben, az uralkodó jellegű természetében, illetve környezetében megjelenő egyéb elemek, mint például egy nemileg lányok felé orientált bögyös csaj vagy a folyamatosan őt szexuálisan inzultáló Utsunomiya.

A műről

A műsor az “SKE 48 no Sekai Seifuku Joshi” programblokkban került vetítésre. A tartalmát és mivoltát mi sem tükrözi jobban, hogy az első részének 2012. január 17-i vetítése máris cenzori akadályba ütközött, így a nézők a műsor helyett egy bocsánatkérő szöveget olvashattak a képernyőn. További 3 epizód került még erre a sorsra: a 3., 5. és 10. rész, amelyek a DMM.com oldalon kerültek streamelésre.
Tényleg ennyire perverz? Valóban ilyen durva? Tehetnénk fel a kérdést. Nos, a cenzori döntés nem volt alaptalan. Az epizodikus történet során ugyanis elég sokszor előkerülnek a leszbikus témák, a bugyik, az altáji meztelenség és a végletekig félreérthető szöveg-helyzetpárosok… Gyakorlatilag a sztoriról ezt lehet elmondani.
Grafikájában viszonylagosan szép, bár nem mindig a legjobban kidolgozott. Ellenben a debil megjelenítésben be kell vallani, abban nagyon ott van. Hangok terén egész jónak mondható, a szinkronhangok találóak, ahogy a zenék is.

Véleményezés

Izé… ne haragudjon meg rám senki, de a kezdeti részeket még viszonylag bírtam nézni, majd egyre inkább egysíkúvá vált előttem a fárasztó, ellaposodó és gyakran a debilen is túlmutató, már-már kreténstílusú humor kezdte hazavágni az egész műsort. Talán az egyetlen jó dolog, amit a számlájára írhatok, a rövidsége. Én a vége felé már szabályosan szenvedtem tőle.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

CategoriesG