Gokusen (2004)

Eredeti cím ごくせん
Angol cím Gokusen
Egyéb cím(ek) A-Gokusen
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 23 perc
Év 2004.01.27 – 2004.03.31
Ismertető:
Egy 13 részes animesorozatról van szó, amelynek előzménye egy manga és a belőle készült nagysikerű dorama.
Kumiko Yamaguchi élete álma volt, hogy egyszer tanárnő lehessen. Ez sikerült is neki, így a Shirokin fiúiskolában fog elhelyezkedni matematika tanárként a 2-4-es osztály osztályfőnökeként. Az osztályról tudni kell, hogy az iskola legrosszabb tanulói járnak ide. Látszólag. Mert majd kiderül, hogy ezek a fiúk nem is olyan rosszak ám.
Ez eddig olyan szokványosnak mondható. No de: a tanárnő, akit kedvesen csak “Yankumi”-nak becéz az osztálya (persze, volt ennél rosszabb neve is:))), bizony eltitkol egy aprócska dolgot magáról. Méghozzá azt, hogy nem más a nagyapja, mint az Oedo Group – egy tokiói yakuza csoport főnöke, és mivel más utód nincs, bizony ő a következő főnök.
Nem is lenne gond, de Yankumi elég hirtelen természetű, és nem mindig gondolkozik mielőtt beszél. És a reflexei is nagyon jók. Ez bizony az egyik tanuló, Shin-kun figyelmét nem is kerüli ám el, és nem kell sok idő, hogy a tanárnő szépen lebukjon a tanítványa előtt. Bár Shin nem mondja el senkinek a dolgot, egyre gyanúsabb lesz a tanárnő, mert bizony a tanítás mellett kisebb “gengszteri” teendőinek is eleget kell látnia.
Nem is mondok sokat róla, egyszerűen nézzétek meg. A grafikája nem a legszebb, de nagyon érdekes, a zenéje jó, a poénok frenetikusak. Egyszóval senki se hagyja ki, aki jót akar mulatni. És aki az animét megnézte, biztos, hogy utána a live-ra is kíváncsi lesz. Én is így voltam vele. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus vígjátékokat.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész 10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

KategóriákG