Green Green (2003)

Eredeti cím グリーングリーン (2003)
Angol cím Green Green TV
Egyéb cím(ek) Guri Guri
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2003
Ismertető:
Előzetesnek:


2001 – A Green Green visual novel kikerülése. Tarol a PS2-es és PC-s platformokon. Ez az első olyan “iskolai élet” témájú játék, amely saját magát sem veszi komolyan, oltári röhögéseket és tengernyi könnyet fakaszt humorával, ábrázolásával és képtelenebbnél képtelenebb helyzeteivel. Azóta kikerült 3 része folytatták ezt a szép hagyományt, ám a rókabőrök elkerülése végett a történet a 3. visual novellel lezárul.

2002 – Kiadják az első Green Green OVA-t. Ennek története nem köthető a következő évi sorozathoz, s csak némely szálon tartozik a játékhoz is. A szánalmas öreges-hentai grafikája miatt nem érte el a kívánt promóciós hatást sem a játékokhoz, sem a TV-serieshez.

Történet:


Történetünk helyszíne a Kanenone Akadémia valahol Japán hegyeiben, benn azt erdő közepén. Itt képzik a fiúkat, hogy saját maguk is képesek legyenek a társadalomban megállni a helyüket. Ám mindennek vége, mikor a kormány a koedukáció mellett döntött, s összevonta egy városi lánygimnáziummal. Éppen ezért az igazgató kitalálta, hogy a diákok összeszoktatása miatt 30 önkéntes lányt küld fel egy felügyelő tanár kíséretében a Kanenone Akadémiába. Ez tehát az első rész előzményei.

Ichibanboshi, Bacchiguu és Tenjin, több száz férfitársukhoz híven már bezsongva várják az érkező lányokat. Fenn a harangtoronyban, távcsővel a kézben lesik a messzi utat. Barátjuk, Yuusuke Takasaki is várja őket, de ő korántsem akkora érdeklődéssel, mint a többiek. Mégis: mikor kinyílik a busz ajtaja, a nagy fény kíséretében egy lány ugrik a nyakába, olyan lelkesedéssel, mintha már egy évszázada nem látta volna. Különös, hogy erről a lányról a saját társai sem tudják pontosan ki, s miért van más ruhában, mint ők…

A lányok megérkeztek, a fiúk kellően kanosak… hogy mi sülhet ki ebből? Helyzet? Lesz bőven. Kacagás? Inkább őrült nevetés. Romantika? Két bugyivillantás közt biztosan. Perverzitás? Minden mennyiségben, úgyhogy orrvérzés ellen érdemes bekészíteni a százas papírzsepi csomagot!

A műről:


Először összehasonlítanám a 2001-es alapművel: a grafika ugyanolyan szép, csak a kevésbé kontrasztos, kidolgozottsága viszont sokkal jobb. A hangok is az eredetiek, és az opening és az ending pedig egyenesen príma. Satou Hiromi és Yuriaszámait halhattuk már visual novel endingjeiként, akkor is egy pörgős J-ska és soft rock számok keretében. Itt is hozzák ezt az irányvonalat.

De a történet? Azon változtattak egy keveset. Ha a visual novel route-jait nézzük, több köze van a Midori-routehoz, ám beemel több jelenetet és poént a többiből, a maradékot átírja és átértelmezi, s a vége mégis a Futaba-routetal egyezik. De hozza annak humorát minden mennyiségben, egy emelt perverzitás-faktorral.

Vélemény:


Amikor néztem, nem volt rész, amikor ne éreztem volna úgy, hogy a rekeszizmom ne fájna, a végére már izomlázas volt. Ezen komolyan betegre röhögheti magát a néző, így magas ívű gondolatokat ne várjunk, csak non-stop felhőtlen szórakozást.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész 04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
Ova

 

KategóriákG