.hack//G.U. Trilogy

Infó:

Eredeti cím サイバーコネクトツー/

japán
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2008

Ismertető:

Keletkezés:
.hack//G.U. eredetileg a CyberConnect2 által készített három részes videójáték-sorozat Playtation 2-re, ami a.hack//Roots anime folytatása. Az első játék 2006 májusában jelent meg Japánban Rebirth (=Újjászületés) címmel. A második rész, a Reminisce (=Visszaemlékező) 2006 októberében jelent meg, majd végül az utolsó 2007 januárjában látott napvilágot Redemption (=Megváltás) címmel. Mindezek mellett mangán is megjelent a G.U. széria története. Majd a másfél órás anime film 2008 március 25.-én jelent meg Japánban DVD-n és Blu-ray-en egyaránt.

Az animéről:
A .hack//G.U. Trilogy egész estés anime összefoglalja a három .hack//G.U. játék történetét. Ebből már érthetővé válik, hogy ez a film miért kapta a Trilogy (=Trilógia) címet. Az előző bekezdésben leírtak alapján értelemszerűvé válik, hogy ez a film is az előző anime sorozat, a .hack/Roots folytatása, akárcsak a három G.U. játék is. A film eleje megegyezik a .hack//Rootstörténet végével, tehát aki esetleg még nem látta az előző sorozatot és meg szeretné nézni, annak azt javaslom, hogy ne olvassa el az alaptörténet című bekezdést!

Általános információk a .hack univerzumról:
Az animékben, valamint a játékokban szereplő karakterek egy online (internetes) világ, a “The World” részei, amiket a virtuális világon kívülről, a való világból irányítanak emberek. Mai szemmel nézve ez kb. olyan mint a Wow (Word of Warcraft) játék sémája, hogy vannak a számítógép előtt ülő emberek és azoknak karakterei a virtuális világban. Legfőbb céljuk a karaktereknek és irányítóinak, hogy minél erősebbé fejlesszék szereplőiket, ezért rengeteg csatával találkozhatunk a történetek folyamán. Mondhatni két fő harcos csoport van ezen az online világon belül, méghozzá a PK (Player Killer)-k, akik a játékosokat gyilkolják meg, annak érdekében hogy erősebbek legyenek. Valamint a PKK (Player Killer Killer)-k, akik ezekre a gyilkosokra vadásznak.

Az alaptörténet:
Mint ahogy már említettem, a történet eleje egy az egyben megegyezik az előző anime sorozat befejezésével, végével. Főszereplőnk, Haseo egy templomba siet, ahova benyitva szörnyű látvány tekint vissza rá. Egy számára igazán fontos személyt, Shino-t látja, amint holtként zuhan le a földre, a lány mögött pedig megpillantja ősi ellenségét, Tri-Edge-t. Elkeseredésében megfogadja, hogy erősebbé fog válni és bosszút áll Shino haláláért, valamint visszahozza a lányt az élők közé. Fél év elteltével Haseoból a fekete PKK válik, a Halál Terrora. Ezek után találkozik Atoli-val, akinek a PC (Personal Character)-je megegyezik Shinoéval, tehát egy az egyben ugyanúgy néznek ki, szinte csak a ruhájuk és hajuk különbözik. A lánnyal nagyon közeli kapcsolatba kerül, majdnem mindenhova együtt mennek.

Váratlanul megjelenik a rég eltűnt Ovan, aki úgymond Haseo mestere volt az előző sorozatban. Azzal a céllal keresi föl a főszereplőt, hogy várhatóan újra feltűnik a templomban Tri-Edge és lehetősége lesz a bosszúállásra. A nagy pillanat elérkezik, azonban a dolgok rosszul sülnek el, méghozzá a hatalmas erejű Tri-Edge legyőzi Haseot, aminek következtében visszaesik az első szintre, tehát a fél éves kemény munkája kárbaveszett. A kétségbeesett fiút megkeresik a játék adminisztrátorai, a Project G.U. azzal a céllal, hogy felébresszék a benne szunnyadó iszonyatos erőt, amivel képes lesz legyőzni ellenfelét. Aki ezt az erőt birtokolja, azt Eposz felhasználónak nevezik és kiderül, hogy Tri-Edge is rendelkezik ezzel az erővel.

A továbbiakban sor kerül majd a végső küzdelemre, ami szinte csak egy kis részlete az utána következő történéseknek, ami telis-tele lesz meglepetésekkel. Többek között lesz benne tragédia, romantika, rengeteg akció, csalódás, árulás, valamint – ahogy a mondás tartja – “a történelem megismétli önmagát”.

Grafika, hangzás:
Az anime full CGI grafikájú, tehát teljes egészében számítógépes. A gyönyörű grafikához csodálatos színvilág is tartozik, ami érdekes látványvilágot tár elénk. A film alatt hallható zenék nagyon jók! Akciójelenteknél általában szöveg/ének nélküli pörgős ütemű zenéket lehet hallani, a romantikus jeleneteknél pedig nagyon jól odaillő, szép lassú zenét lehet hallani – beleértve a szövegét is -.

Egyéni vélemény:
Számomra nagyon tetszett az anime, főleg ahogy bemutatták Haseo megerőltető és szenvedésekkel teli útját a bosszúállás folyamán és utána. Grafikája egyenesen lenyűgözött, nagyon tetszett ez a full CGI megoldás, sőt, talán ezt a grafika típust tartom hozzá a legjobban illőnek. A hanghatások, hangeffektek, valamint a zenék is nagyon jók benne, mindig a megfelelő jeleneteknél alkalmazták őket. A rengeteg akciójelenet különösen tetszett, mivel viszonylag hosszú ideig tartottak, roppant látványosak és eredetik voltak. Végezetül a különböző karakter-jellemek sokszínűségével és a .hack előző részeire való visszautalásokkal is meg voltam elégedve.^^

Ajánlás:
.hack rajongóknak kötelező darabként ajánlom! Akik nem ismerik ezt a különleges világot, tehát se az animéket nem látták, nem olvasták a mangákat és a játékokat sem ismerik, azoknak nagyon nehéz dolguk lesz mindent megérteni. Azonban szerintem egyszer mindenféleképpen megéri megnézni, már csak a nagyon szép grafika és akciódússága miatt is. Lányoknak külön megemlítem, hogy több romantikus jelenet is van benne!^^ Jó szórakozást hozzá!

 

Online részek:

Vélemény, hozzászólás?