.hack//SIGN (2002)

Eredeti cím .hack//SIGN
Angol cím .hack//Sign
Egyéb címek Nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész x 24 perc
Év 2002
Ismertető:
Ahogy az évek teltek, a számítástechnika egyre jobban fejlődött, de ez azzal járt, hogy a cyber bűncselekmények száma is megsokszorozódott. Az utolsó igazi nagy csapás a Plútó csókja volt (más néven Pluto Kiss), ami 77 percre leblokkolta az egész világon a legtöbb számítógépes rendszert. De ez volt a legkisebb probléma vele, ugyanis ez volt az első eset, amikor a támadást szándékos emberölésnek lehetett nevezni, mivel minden monitoron olyan erős villódzó, vibráló fények jelentek meg a hekker támadás során, hogy több ember teljesen besokkolt.
A támadást egyedül az ALTIMIT operációs rendszer bírta ki, így az egyesült nemzetek az ALTIMIT-et nevezték ki a szabvány operációs rendszernek. Látszólag mindenki megnyugodott, és a rákövetkező években alig voltak hekker támadások és vírusok.
A Plútó Csókjához pont egy évre, 2007 december 24.-én kezdték el árulni az eddigi legfejlettebb és legrealisztikusabb online RPG-t, a CyberConnect cég “The World”-jét (“A Világ”-ját), ami óriási sikert aratott.
A .hack//Sign anime 95%-a ebben a játékban játszódik, míg a valós világbeli részletek fekete fehérek, és direkt rossz minőségűek, ezzel arra utalva, hogy a The World mennyire jó játék.
A sorozat főszereplője Tsukasa, aki az első részben kicsit ledöbbenve ébred fel az egyik barlangban azzal a fura érzéssel, hogy ez az egész játék mitől lett ennyire valóságos. Próbál visszagondolni, hogy mi is történt, de valahogy csak arra emlékszik az egész életéből, hogy megérintette az előtte lévő kincses ládát, amiből valami fura sugár csapott ki. Mikor megpróbál kilépni a The World-ből, azt tapasztalja, hogy nem tud kilépni.
Sajnos nincs túl sok ideje, hogy mindezeken elgondolkozzon, mivel megjelennek a Scarlet Lovagok, és azzal gyanusítják, hogy kapcsolatban állt egy illegális dolgokat művelő játékossal, aki többek közt arról nevezetes, hogy egy macska alakját vette fel. Szerencséjére kap egy segítőt (más néven Őrzőt) egy titokzatos női hangtól, ami megvédi őt a lovagoktól. A probléma csak annyi, hogy ennek a szörnynek a támadása a valóságban kómába tudja jutattni az ellenfelét akár több napra.
Természetesen vannak még a többi szereplők is, akik próbálják segíteni a maguk módján Tsukasát. Ilyen például Mimiru és Bear, akik mindig próbálnak segíteni a folyton magát bajba keverő Tsukasán. A történet folyamán szerepet kap még egy fehér, hosszú hajú kislány is, aki egy ágy fölött lebegve alszik egy plüssmaci társaságában egy olyan helyen, ahova csak Tsukasa és egy hekker hölgyemény,
akit Helbának hívnak tud belépni.
Maga a történet jó, tele van fordulatokkal. A karakterek szépek, a hátterek pedig egyenesen lenyűgözőek. Mindenki, aki szereti a dráma, kaland, és a kicsit elvont történeteket, az feltétlenül nézze meg.
Online Részek:
Kategóriák0-9