Hai to Gensou no Grimgar (2016)

 

Eredeti cím 灰と幻想のグリムガル
Angol cím Grimgar of Fantasy and Ash
Egyéb cím(ek) Grimgar, le Monde des cendres et de fantaisie
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2016.01.11 – 2016.03.28
Ismertető:
2012 után eléggé meghízott az “MMORPG” sztori alapú játékok animék száma. Az itt felsoroltak közös vonása, hogy mára nem csak egy játékról van szó a történetben, hanem egy a miénktől függetlenül világról! Az ottani élet “kis szegletét” mutatja meg vagy “átlagos” emberek kerülnek ezekbe a világokba, és már meg is kezdhetik kalandjukat!
Mostani animénk, aHai to Gensou no Grimgar a ‘”hétköznapi” emberek kerültek egy ismeretlen bolygóra’ alapszituációt választotta. De miben is tér el az imént felsoroltaktól?
“Átlagos” emberek egy fantasy világban.” Tegyük fel, hogy egy átlagos ember vagy, meg tudnál küzdeni egy az egy elleni felállásban egy kobolddal? Forgattál már valaha kardot? Ha tudod használni az íjat, elég ügyes vagy ahhoz, hogy akár az életedet védd meg vele? Na és hogy állsz az alapvető szükségletek biztosításával: élelem, iható folyadék és “safe zone” (biztonságos hely)?
Természetesen mivel egy “fantasy” világban vagyunk, ezért a mágia is jelen van, ami talán megkönnyítheti a hőseink fejlődését, ami egy RPG-nél elengedhetetlen.
Az alapfelállást ennyiben le is lehet zárni, nagyon egyszerű, ami átjárja az egész művet, de ezt nem hibaként hozom fel. Az elejétől a végéig karaktereink szemén keresztül ismerjük meg a környezetet. Nem a megszokott pörgést kell várni, hanem azt a megfontolt, lassú történetvezetést!
Jelenleg 12 részt adtak le, viszont várható a jövőben egy második évad!

Végül vegyük át a kötelezőket!
Látványvilág: Amit ki kell hangsúlyozni, hogy nem az “eyecandy” a lényege, inkább egy reális képet akar mutatni, és nem azon animék közé tartozik, amelyben egy sérülés három képsorral arrébb már el is múlt vagy “leporolja” magát az illető… (viszont mint mondtam, a mágia jelen van, de akkor is érdemes szót ejteni róla). Az eszközök, amit használnak, bizony elkopnak egy idő után!
Ami talán hiányérzetet okozott; az a “még több részletesség” hiánya az élővilágra nézve.
Hangok és zene: A szinkronhangokkal nekem semmi bajom sem volt, viszont a környezet olyan volt, hogy “ami történik”, azt kell meghallani… ahogy említettem a látványnál, itt is hiányzott egy kis plusz.
Kövezzetek meg, de az OP és ED számokat leszámítva más emlékezetes zenét nem tudnék felidézni!
Viszont az opening kellően fokozhatja a hangulatot az elkezdéshez és az ending adja meg a zárószót!
Egymás ellentétei!
Élmény: Akik szeretik ezt a témát és szívesen keresnének még hasonlót, de szeretnének egy kis változatosságot, azok jó helyen járnak, ezt nekik találták ki…
 
Online részek:
CategoriesH