Haikyuu!! (2014)

Képtalálat a következőre: „Haikyuu!! ico”

Eredeti cím ハイキュー!!
Angol cím High Kyuu!!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2014
Ismertető:
A méltán híres Haikyuu!! eredetileg Haruichi Furudate tollából származik. A manga 2012 februárjában debütált a Shounen Jump hasábjain, és még ma is fut. A rajongóknak nem kellett sokat várni az adaptációra, az anime rajtolására a 2014-es tavaszi szezonban került sor. Kétségtelen, hogy a sorozat hamar a szezon egyik üde foltjává vált.

 Haikyuu!! 」

Mikor Hinata Shouyou egy nap meglátja a tévében a Karasuno Középiskola ászát, a Kis Óriást, elhatározza, hogy egyszer ő is elismert röplabda játékossá válik. Az alsó-középiskolában viszont csak nehezen tud játszani, gyakorolni. Ezenkívül magassága is megnehezíti helyzetét. Ennek ellenére minden idejét annak szenteli, hogy minél jobb és jobb legyen. Mindössze egy meccs adatik meg neki, ahol elhatározását erősíti a kimagaslóan tehetséges Kageyama Tobióval való összecsapása. Megfogadja, hogy legközelebb nem fog veszíteni. Miután Hinata végre bekerül a Karasunóba és rendes röplabdaklub tagja lehet, szembesülnie kell a ténnyel, hogy riválisa hirtelen a saját csapattársa lett…

Összességében a Haikyuu!! egy nagyon kedvelhető sport shounen. A karakterek igazán emberiek, nincsenek különleges, emberfeletti képességek és túlzások. Helyette találkozhatunk tehetséges játékosokkal és a Karasuno könnyen megszerethető csapatával. Minden szereplőnek megadatik kisebb-nagyobb figyelem a sorozatban, sok időt fordítanak a karakter- és a csapatfejlődésre egyaránt, habár a középpontban érezhetően Hinata és Kageyama áll. A két kamaszfiú tökéletesen kiegészíti egymást mind a pályán, mind a hétköznapokban. Hinata egy életrevaló, energikus fiú, aki alacsony ugyan, de jó képességekkel bír a röplabdában. Ezért is edz olyan keményen, hogy magasságát kompenzálni tudja. Kageyama majdhogynem szöges ellentéte Hinatának. Nagyon megfontolt, eltökélt játékos, aki már korábban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Mégis közös bennük a röplabda szeretete, és a nézővel is hamar megszerettetik ezt a sportágat.

「 Végül 」


Véleményem szerint kár kihagyni ezt a sorozatot. Egyrészt azért szerettem meg annyira, mert egyszer sem rugaszkodott el a földtől. Másrészt az egész olyan életteli és friss, egyszerűen nézeti magát. Mindezt a végig egységes minőségű grafika, a hangulatos zenék és a kiváló seiyuuk biztosítják. A főszereplő párost Murase Ayumu és Ishikawa Kaito alakítja. Zenék terén a személyes kedvencem az első ED a Nico Touches the Wallstól, ami nagyon fülbemászó. Az anime hamar megszeretteti velünk a röplabdát, ami egy nagyon aktív sport. A csapattársak egy térfélen állnak, közösen, együttes erővel kell pontot szerezniük, tehát a csapatjáték különösen fontos szerepet kap. Egy ilyen dinka bagázst pedig ki ne tudna megszeretni?!

Online részek:
CategoriesH