Hajimari no Boukensha-tachi: Legend of Crystania (1995)

Képtalálat a következőre: „Legend of Crystania png”

Infó:

Eredeti cím はじまりの冒険者たち レジェンド・オブ・クリスタニア
Angol cím Legend of Crystania: The Motion Picture
Egyéb címek Hajimaru no Bokensha-tachi Crystania no Densetsu,
Legend of Crystania Movie, Hajimari no Boukensha-tachi: Legend of Crystania
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész x 1 óra 20 perc
Év 1995

Ismertető:

Réges-rég sok isten harcolt egymással egy hatalmas háborúban. A legyőzött isteneket száműzték, ők lettek Crystania első lakói. Elvesztették testeiket, így állatokéba költöztek. Minden isten más állatot választott magának. Így születtek meg az állatistenek, Crystania urai. El akarták választani birodalmukat a külső világtól, így hatalmas falat emeltek köré. Ez lett Rhumes szent földje, a külvilágiak által Crystaniának nevezett terület.

A Record of The Lodoss War tévé sorozatának végén láthatjuk, ahogy Ashram népével együtt kihajózik a tengerre, új otthont keresve. Ez a történet az ő sorsukat tárgyalja tovább.

Ashramra és népére nehéz idők köszöntenek. Sok hajót és sok embert vesztenek. Végül eljutnak Crystania partjaihoz. Itt az istenek egyike, Barbas alkut ajánl Ashramnak. Testéért cserébe népe megmenekülhet. Ashram belemegy, így népe tovább élhet, őt viszont az említett isten megszállja. Ashram népe, majd népének leszármazottai pedig benépesítik a szent földet. Mindannyian erőt kapnak. Attól függően melyik istent követik, olyan állattá képesek átváltozni.

Hosszú idő telik el, mintegy 300 év. A külső világban Reedon, a helyi nemes fia menekülni kényszerül, mikor szüleit megölik. Kis csapatával eljut Crystania hatalmas falához. Különös módon a fal megnyílik nekik, így beléphetnek a földre, ahová halandó 300 éve nem tette be a lábát.

Hamar elsodorja őket a belharcok vihara. Összefutnak Pirotessával (tünde lévén ő halhatatlan), aki még ennyi idő után is ura lelkének megmentésén fáradozik. Reedon és csapata pedig csatlakozik hozzá, hogy véghezvigyék ezt a nem kis feladatot.

Vélemény, hozzászólás?