Hakuchou no Mizuumi (1981) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím 白鳥の湖
Angol cím Swan Lake
Magyar cím A hattyúk tava
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1981

Ismertető:

Siegfried királyfi és két barátja az erdőben lévő tónál megpillantanak egy gyönyörű hattyút, aminek a fején korona csillog. A királyfit első pillantásra rabul ejti a gyönyörű hattyú. Ám amikor az egyik barátja, Adolf le akarja lőni a hattyút, ő hirtelen kővé változik. Ennek oka pedig egy bagoly… aki valójában Kékszakáll, a varázsló.

Siegfried hamarosan felnőtt lesz, a királyi udvar bált rendez a tiszteletére, amelyen meg fogják koronázni, de ehhez feleséget kell magának választania. Persze eleinte ellenkezik, hiszen ő nem érdekházasságot akar. És a koronás hattyút sem képes kiverni a fejéből…

Ezért este ismét kimegy a tóhoz, majd követi a hattyút, ami a szeme láttára változik át gyönyörű fiatal lánnyá. Kiderül, hogy a lány neve Odette, akit Kékszakáll változtatott hattyúvá, és csak naplemente után élhet emberként. Viszont a szerelem megmenthetné az átok alól…

Siegfried szerelmet vall Odette-nek, s arra kéri, hogy jöjjön el másnap a bálra. Ám Odille, Kékszakáll lánya kileste őket, és rögtön el is mondta apjának, aki haragra gerjedt és bezárta Odette-t a szobájába, hogy ne tudjon elmenni a bálba… Ráadásul Odille szemet vetett a hercegre. Vajon a herceg kit választ legvégül?

Az anime régi, ennek ellenére a grafika szép. A zene is nagyon jó, legtöbbször az eredeti Csajkovszkij mű megy alatta, ami nagyon illik a hangulathoz. A szereplők végig rímekben beszélnek, ez különösen tetszett nekem.