Hamelin no Violin Hiki (1996)

Eredeti cím ハーメルンのバイオリン弾き
Angol cím Violinist of Hamelin
Egyéb cím(ek) Violinist of Hamelin – The Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1996
Ismertető:
A történet rögtön egy harccal kezdődik Antifarnia királyságában, ahol rettentő dolgok történtek mostanában. A királyságot megtámadják Mazoku élőhalott katonái, és a királyi hadsereg felett szépen lassan eluralkodni látszik a pánik, hisz vesztésre állnak a csatában, és sok esélyt már nem látnak a túlélésre. Teljesen kétségbeesnek a katonák és a király is. 
Ekkor találkozunk a királynővel, ahogy vánszorog a várlépcsőkön egy hatalmas karddal a kezében. Már szinte neki is minden reménye szertefoszlott, mégis kijelenti azt, hogy a hercegnőt mindenáron meg kell menteni a démonoktól. Még a cserét is felvállalná kettejük között, csak engedjék őt szabadon. Hirtelen valami furcsa dolog történik. Egy hegedű hangja szólal meg a távolban, amire mindenki felfigyel…

De vajon honnan szólhat ez a rejtélyes muzsika? És ki szólaltathatja meg? Mi köze van ennek egyáltalán a történethez? Sikerül leverniük a démonokat Antifarnia katonáinak?

Eseményekben nincs hiány, izgalmas és akcióban gazdag anime. Nem hosszú, mindössze 30 perces, a történetvezetése pedig nem keresztezi a sorozatét. Még a sorozat megjelenése előtt jó pár hónappal adták ki, és jóval nagyobb anyagi és animációs háttere volt, mint a sorozatnak. A film és sorozat alapjául szolgáló manga humoros részéhez hűek maradtak a készítők, vagyis poénokban sincs hiány. Ez a mozifilm úgymond egy kedvcsináló a sorozathoz. Ajánlom a fantasy kedvelőinek, fiúknak és lányoknak egyaránt!