Hana-Saku Iroha (2011)

Eredeti cím 花咲くいろは
Angol cím Hana-Saku Iroha
Egyéb cím(ek) Hanasaku Iroha
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész × 24 perc
Dátum 2011.04.03 – 2011.09.25
Ismertető:
Vajon mit tehet egy lány, ha a sors egy csapnivaló anyával áldja meg, aki inkább tűnik egy idegennek, mint édesanyának? Azonban Matsumae Ohanára rámosolyog a szerencse… vagy talán mégsem?

Hanasaku Iroha eredetileg manga formájában jelent meg 2010-ben a Gangan Joker magazin hasábjain. Az anime adaptáció sem váratott sokat magára, hiszen 2011 tavaszán már a képernyőkön is találkozhattunk Ohanával.

Történet

Ohana Matsumae 16 éves lány. Édesanyjával, Satsukival él együtt Tokióban. Satsuki nem mondható éppen mintaanyának, ugyanis lányát inkább úgy kezeli, mint valami bejárónőt. A lány mos, főz és takarít rá, míg ő az írással vagy éppen a pasijával van elfoglalva. Ohana legjobb barátja egy fiú, akivel egy iskolába járnak. Ő Kouichi, akit a lány csak Kou-channak becéz. Akarva-akaratlanul is próbálja óvatosan “jó útra” terelni Ohanát, aki azonban nem igazán tudja, mit is kezdjen magával a jövőben. Egyelőre csak egy átlagos felnőtt képét látja maga előtt, vagyis hogy talál magának valami rendes állást és 26 éves korában megházasodik. Sehol egy kis izgalom vagy dráma. Azonban még csak nem is sejti, hogy hamarosan hatalmas fordulatot vesz az élete. Az anyja barátja eladósodik, s mivel a díjbeszedők tudják Satsuki címét is, ezért hamarosan a nyakukban lesznek. Elhatározzák, hogy megszöknek Tokióból. Ohana úgy érzi, talán javára fordíthatja ezt a kis szökést és rendbe teheti az életét. Azonban egy kis hiba csúszik a számításába, ugyanis őt nem viszik magukkal… inkább a nagymama gondjaira bízzák, akivel még sohasem találkozott eddig, ami nem is csoda, hiszem Satsuki és az édesanyja egyáltalán nincs jó kapcsolatban. Olyannyira, hogy Satsukira úgy tekintenek, mint egy kitagadott gyerekre.

Ohana egyik szeme sír, másik nevet. Kezd megbarátkozni a helyzettel, hogy a nagyi termálfürdős szállójában fog ezentúl élni vidéken. Azonban Kou-channal is közölni kell a nagy híreket, aki vegyes érzelmekkel fogadja a dolgot és kétségbeesésében szerelmet vall Ohanának, amit a lány elég meglepetten fogad. Ámde neki – ha nehéz szívvel is – de mennie kell. Másnap már meg is érkezik a nagyihoz. Mikor odaér és meglátja a hatalmas szállót, egyből tovaszáll minden eddigi borús gondolata. Azonban ez nem sokáig marad így… Kiderül, hogy a nagyi nem úgy gondol rá, mint az unokájára. Sokkal inkább úgy, mint egy újabb alkalmazottra.

Összefoglalásképpen pár szó a szereplőkről:

Ohana Matsumae ( 松前 緒花 ): A főszereplő. Mindig energikus és vidám lány, azonban próbál megmaradni a realitás határain belül. Ez a tulajdonság köszönhető csapnivaló édesanyjának, Satsukinak is. Legjobb barátja Kou-chan, akivel egy suliba jár. A fiú gyengéd érzelmeket táplál Ohana iránt, akinek azonban el kell hagynia Tokiót és a nagymamájához költöznie.

Satsuki Matsumae ( 松前 皐月 ): Ohana anyja, aki 38 éves és íróként dolgozik. Azonban ami a legjobban foglalkoztatja, az a barátja, akivel el is szökik a díjbeszedők elől. Rettenetes viszonyban van édesanyjával, Sui Shijimaval.

Sui Shijima ( 四十万 スイ ): Satsuki anyja és Ohana nagymamája. 68 éves. A Kissuiso termálfürdős szálló tulaja. Fő jellemzője a rend és a szigorúság. Van még egy fia is, Enishi Shijima, aki szintén a szállóban dolgozik.

Enishi Shijima ( 四十万 縁 ): Sui fia és Satsuki testvére, ezáltal Ohana bácsikája. 32 éves és a Kissuisoban dolgozik. Próbál segíteni a szálló vezetésében.

Kouichi Tanemura ( 種村 孝 ): 16 éves. Ohana legjobb barátja és iskolatársa Tokióban. A fiú titkon szerelmes Ohanába, viszont az érzelmeit csak az utolsó pillanatban tudja bevallani. Ohana egyszerűen csak Kou-channak hívja.

Minko Tsurugi ( 鶴来 民子 ): 17 éves. Külsőre egy nagyon szép lány, de a viselkedése elég rideg. Ohanával való első találkozásukkor egyből a lány halálát kívánta és ezt a szemébe is mondta, mivel az kitépkedte a saját kézzel ültetett gyöngyhagymáit. Álma az, hogy szakács legyen. Ezért is kezdett el a Kissuisoban dolgozni, mint szakácstanonc. A szülei viszont ellenzik az álmait, de ő ennek ellenére is mindent megtesz, hogy profi szakács legyen. Ő is a Kissuisoban lakik, valamint Ohana szobatársa és osztálytársa is egyben.

Nako Oshimizu ( 押水 菜子 ): 17 éves. Szintén a Kissuisoban dolgozik, de csak részmunkaidőben. Takarító és felszolgáló munkakörben is helytáll. Rendkívül félénk, ezért is kezdett el a szállóban dolgozni, mert szeretett volna változtatni visszahúzódó személyiségén. Rendkívül jó úszó, ugyanis már 3 éves kora óta edz. Egy iskolába jár Minkoval és Ohanával.

Tomoe Wajima[/color] ( 輪島 巴 ): 28 éves. A Kissuisoban dolgozik. Főpincérnő. Egyedül él, ezért édesanya rendszerint össze akar hozni neki egy randit. Szeret pletykálkodni, legyen szó bármiről, minden érdekli.

Tarou Jiroumaru ( 次郎丸 太朗 ): 31 éves. Író. Kezdetben vendégként fordult meg a Kissuisoban. Azonban miután kiderül, hogy pocsék író és a számlát sem tudja kifizetni, felveszik alkalmazottként, hogy ledolgozza adósságát. Előszeretettel írogat erotikus regényeket…

Renji Togashi ( 富樫 蓮 ): 42 éves. Szigorú tekintete ellenére rendkívül megértő tud lenni munkatársaival szemben. Ő a Kissuiso főszakácsa.

Tohru Miyagishi ( 宮岸 徹 ): 23 éves. Kezdő szakácsként dolgozik a Kissuisoban, de ezenfelül még Minko mentora is. Rendkívül keményen és szorgalmasan dolgozik. Viszont Minko nem csak a mentorát látja benne…

Denroku Sukegawa ( 助川 電六 ): 73 éves. A Kissuiso karbantartója, de sokan csak “babembernek” becézik.

Takako Kawajiri ( 川尻 崇子 ): 30 éves. A Kissuiso üzleti tanácsadója. Enishit még az egyetemről ismeri. Minden hónapban egyszer ellátogat a fogadóba és megpróbál valami újdonsággal előrukkolni. Elég felvágós és beképzelt.

Yuina Wakura ( 和倉 結名 ): 16 éves. Egy osztályba jár Ohanával és Minkoval. A Fukuya szálló örököse, mivel nagyanyja a Fukuya vezetője, ami a Kissuiso nagy riválisa.

Shigeko Wakura ( 和倉シゲ子 ): A Fukuya tulajdonosa és Yuina nagymamája.

Vélemény

Egy nagyon jól összeszedett és jó történettel ellátott animéről van szó, ahol a szép grafika mellett még a karakterek is nagyon szimpatikusak. Egyszóval csak ajánlani tudom mindenkinek.

Online részek:
KategóriákH
Írta: