Hana Yori Dango (1996-97)

Infó:

Eredeti cím 花より男子/

japán
Angol cím Boys over Flowers
Egyéb cím(ek) Boys Before Flowers
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész
Év 1996 – 1997

Ismertető:
Makino Tsukushi egy hétköznapi lány, aki egy teljesen átlagos családból származik. Egészen addig teljesen normális életet él, míg be nem iratják az Eitoku nevezetű luxus akadémiára, ahova az ország leggazdagabb diákjai járnak azzal a szándékkal, hogy Tsukushi talál majd egy gazdag férjet magának az iskolában.

Tsukusinek eleinte nincs is semmi gondja, egyetlen kívánsága az, hogy csöndben, távol a többi diáktól kijárja az iskolát. Azonban ez sem sikerül neki, mivel az egyetlen barátnője leesik a lépcsőn, pont az iskola leggazdagabb és befolyásosabb diákjának, Domyouji Tsukasanak a fejére. Tsukusi megvédi barátnőjét és ekkor el is kezdődik a baj. Ugyanis az Eitokuba jár az úgynevezett F4, a híres neves fiú csapat, az ország leggazdagabb és legjóképűbb srácai. Ha valaki nekik nem tetszik az iskolában, egyszerűen kiragasztják a szekrényükbe a rettegett piros cédulát, amit ha valaki megkap, az egész iskola ellene fordul. Tsukusi másnap talál is egyet a szekrényében.

Általában ha valaki kap egy piros cédulát, nem húzza tovább két hétnél az iskolában, Tsukusit azonban más fából faragták, ő felveszi a harcot a fiúkkal, és megmutatja nekik, hogy ő sosem adja fel. Mindeközben észreveszi, hogy az F4 egyik tagja Hanazawa Rui más mint a többiek. Nem is egyszer meg is menti a lányt, de valahogy mégis úgy tesz, mintha nem is venne tudomást róla. Elhúzódik és magában hegedül, egyedül az iskolaudvaron. Tsukushi persze rögtön beleszeret. Persze a sorozat folyamán egyre többet tudunk meg a szereplők múltjáról, életéről, mindennapjairól.

Nekem a grafikája nagyon tetszett. Egész végig a pasztellszínek dominálnak, ami ad valamiféle különleges megnyugtató hangulatot az animének. A zenéje pedig nagyon egyedi, egész végig csak komolyzenét hallhatunk, kivéve az endinget és az openinget.

Mindent összevetve életem egyik kedvenc shoujo animéje, amiben igazán pozitívan csalódtam. Minden megtalálható benne, szerelem, intrikák, drámai elemek, és ami a legfontosabb, központi szerepet játszik benne a lélekfejlődés. A shoujo anime rajongóknak kötelező darab.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?