Hanasakeru Seishounen (2009-10)

Infó:

Eredeti cím 花咲ける青少年/

japán
Angol cím The Flowering Bloom of Young People
Egyéb cím(ek) HanaSei, Hana Sakeru Seishonen
Besorolás anime, TV
Hossz 39 rész
Év 2009 – 2010

Ismertető:
Egy újabb remek Shoujo manga feldolgozás, nem is akármilyen, hisz a manga 1987-ben indult a LaLa DX magazinban. Az alkotó, Natsumi Itsuki korábbi animésített műve, a Planet of the Beast King (Juuousei) mostanra már igen népszerűnek számít. Mondanom sem kell, hogy nagyon szép grafikára, sok szépfiúra és drámára számíthatunk. ^^

A cím “The Flowering Bloom of Young People” (“A fiatalok virágzása”) kellemes és romantikus hangulatot kelt. Talán elsőre egy kicsit a The Story of Saiunkoku-hoz tudnám hasonlítani, de a történet modernebb és teljesen más hangulatot kapunk.

Kajika 2 éves kora óta az apja Karib-tengeren lévő birtokán, a Gibori szigeten él. De apja megengedte neki 14 éves korában, hogy Japánban tölthet legalább 1 évet, mielőtt visszatérne Amerikába. A lány a testőrével együtt Japánba költözik, megkezdi az iskolát, barátokat szerez, és próbál normális életet élni. Mint minden tinédzser lány, ő is volt már szerelmes, csak az ő szerelme egy kicsit “más”. Kajika 4 éves korában kapott az apjától egy fehér leopárdot, akit Mustafának nevezett el. Onnantól együtt éltek a szigeten, és a lány számára ő jelentette az első “szerelmet”. De a leopárd később meghalt, és Kajika ezt nem tudta feldolgozni. – Maria mama szerint, ha az élők nem képesek elengedni egy halott lelkét, az beleköltözik egy élő testébe. – Gibori szigetén ebben hisznek az emberek, de vajon tényleg igaz? Ha igen, milyen hatással lesz mindez Kajikára? Nem marad sok idő ezen töprengeni, mert sajnos nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezték, így vissza kell térniük Amerikába. Az apja utánuk küldte Li Rent, az egyik üzleti partnerét, mert nagyon fontos dolgot kell közölnie lányával. Li Ren a Fang Csoport vezetője, gyerekkora óta ismeri Kajikát, ő adta át Mustafát a lánynak, és később sokszor meglátogatta a szigeten.

Harry Burnworth mint minden apa, a legjobbat akarja a lányának, de nincs egyszerű helyzetben. A lánya úgy tudja, hogy azért küldte 12 évvel ezelőtt a szigetre, mert amikor kiskorában el akarták rabolni, az anyja meg akarta védeni, de megölték. A valóság viszont ennél bonyolultabb. De Harry csak akkor hajlandó elmondani az igazságot, amikor majd mellette lesz a lánya férje. Kajika ugyan még messze nem akart férjhez menni, de apuci felpörgeti az eseményeket. Előkészített neki egy játékot, amiben kiválasztott 3 férfit, akik közül Kajikának választania kell majd. Nem ismerik egymást, sem a lányt, és nem is tudnak semmit erről az egészről. Harry elintézi nekik a találkozást, és azt mondja, hogy a lánya tudni fogja, hogy kik azok, akiket kiválasztott számára. Ha Kajikának egyik férfi sem tetszik, akkor apuci vesztett. A szabályok tisztázása után a lány belemegy a játékba. A játék igen érdekesnek ígérkezik, de nemcsak a 3 férfi és Kajika választása az érdekes, hanem hogy milyen politikai szálak rejtőznek a történetben, és milyen titokra derülhet fény?!

Határozottan ígéretes anime, jó történettel és karakterekkel. Az opening nagyon jól sikerült, és a zenék is kifejezetten kellemesek. A seiyuuk közt nincs sok érdekesség, de azt ki kell emelnem, hogy Carl Rozenthal hangja Jun Fukuyama.^^ A shoujo és romantikus műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlott darab. Lehet, hogy nem lesz kiemelkedő, de kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?