Hanaukyou Maid Tai (2001)

Eredeti cím 花右京メイド隊
Angol cím Hanaukyo Maids
Egyéb cím(ek) Hanaukyou Maid Team
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2001
Ismertető:
Történet:
A történet főszereplője Hanaukyo Taro, akinek a szülei ideje korán meghaltak (az anime így is kezdődik, Taro búcsúzik édesanyja sírjánál). Ezért hát Taro elhatározza, hogy megkeresi nagyapját, akivel még azelőtt sohasem találkozott. Arról sincs tudomása, hogy nagyapja gazdag ember (és szereti körülvenni magát csinosabbnál-csinosabb nőkkel). Így hát Taro felkerekedik és Tokió felé veszi az irányt. Egy erdő mélyén vándorol, amiről még nem is sejti, hogy az is nagyapja birtokának egy részét képezi. A fák közül kiérve egy hatalmas kastélyt pillant meg, ahol nagyapja tartózkodik. Ahogy elindul az ajtó felé, rögtön egy seregnyi szolgálólány rohanja le és ölelgeti, majd egyikőjük csókkal köszönti új urát. A csók után jöhet a többi lánytól a csóközön, mire egy hang a háttérben megszólal. Mariel az, a szolgálók vezetője, akit Taro igencsak vonzónak talál. Tőle tudja meg, hogy nagyapja nem tartózkodik a birtokon, sőt, azt mindenestül ráhagyta. A moziteremben levetíti nagyapja üzenetét, hogy míg ő szigetén élvezi a jól megérdemelt pihenést (persze gyönyörű hölgyek társaságában –ki hitte volna), addig Taro-ra bízza a kastély felügyeletét és a több száz gyönyörű szép szolgálólányt, akik a nap 24 órájában a rendelkezésére állnak…Karakterek:
Hanaukyo Taro: kedves, udvarias ifjú, aki mindig igyekszik mások és így szolgálói kedvében járni. Ám sajnos van egy igen furcsa allergiája, nem viseli el a női érintést, ilyenkor mindenféle színben pompázik (csak egyvalaki érintését tolerálja. Vajon kijét? :D).
Mariel: a fő szolgáló, aki intézi a birtok ügyeit és segít Taro-samának, tanácsokkal látja el.
Konnai: a testőrség vezetője, aki mellesleg jól bánik a katana-val és folyton aggódik ura épsége miatt (meg is láthatjuk, mikor megérkezik a birtokra).
Ringo, Sango, Ichigo: ők hárman ikrek és teljesen egyforma a viselkedésük is. Ugyanazokat a dolgokat kedveli (pl.: alkohol, Taro :D). Ők a hivatottak arra, hogy uruk kedvére tegyenek 😉
Ikuyo Suzuki: gépészeti géniusznak tartja magát, de mindig balul sikerülnek alkotásai is. Ja és még annyit, hogy nagy animerajongó ő is :D.
Cynthia/Grace: egy több személyiséggel rendelkező lány, mint azt a két név is mutatja. Cynthia egy hallgatag kedves lány, aki szereti a gyerekes dolgokat korának megfelelően. Grace egy számítógép zseni, aki egyben zárkózott személyiség.
Grafika:
Egy 2001-es anime-hez képest a grafika helyenként elnagyolt, pl.: a szolgálólányok nagy tömegben való mutatásakor az elsősorban levőket megcsinálták, utána meg csak kék-fehér-sárga-piros stb. színű pacákat lehet látni, valamint ha távolabbról mutatnak valakit (valakiket), alakjuk eléggé homályos. A fő(bb) karakter(ek)re azért odafigyeltek és kidolgozták őket (ha nem messze mutatják).
Zene:
Az opening-ben maguk a japán szinkronhangok (seiyuu-ik) énekelnek (Hanaukyo Maid Team), az ending-ben meg a három iker csillogtatja meg tehetségét (Ringo, Ichigo és Sango) ill. láthatjuk a színészeket az anime végén, ahogy az általuk szinkronizált karakter ruháját viselik.
Személyes vélemény:
A Hanaukyo Maid Tai-t mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a humorosabb hangvételű ecchi és hárem anime műfajt. Még megemlíteném, hogy a sorozatnak van egy 3 részes OVA-ja is, melyben Grace-t, Konnai-t és Ikuyo-t helyezik előtérbe.
Online részek:
CategoriesH