Happiness! (2006)

Képtalálat a következőre: „Happiness! anime ico”

Eredeti cím はぴねす!
Angol cím Happiness!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2006.10.06 – 2006.12.22
Ismertető:
A Mizuhosaka Akadémia olyan iskola, ahol a ‘közönséges’ tanulók mellett varázslótanoncok is vannak, akik a mágia művészetét tanulmányozzák a ‘mágia részlegben’, a többi tanulótól elkülönülve. A varázslótanoncok közül kiemelkedik Kamisaka Haruhi, akit több tanulótársa is zseninek tart, ha mágiáról van szó, és egyesek szerint ő a legszebb varázslótanonc. Legjobb barátnője Hiiragi Anri, aki mindenben próbál jobb lenni Haruhinál. Ezért mikor Haruhi elmegy Valentin-napi csokoládét venni – Anri szerint így akar népszerűbb lenni – , Anri is vele megy. Haruhi, miután megvette a csokoládét, miközben Anri még válogat, elmegy sétálni a parkba, ahol látja, hogy 3 fiú egy lánytól elvette a csokoládéját, és ezzel heccelik. De mikor Haruhi segítene, egy Haruhival egykorú fiú jelenik meg, és segít neki. Ez eszébe juttat Haruhinak pár régi emléket, többek között, hogy miért lett varázsló.
Kislányként 3 fiú ijesztgette, mikor egy fiú jelent meg és mágiával segített Haruhinak, aki ezután döntött úgy, hogy varázsló lesz, és azóta is keresi a fiút – amit megnehezít, hogy ez volt az egyetlen alkalom, mikor látta, és a nevét sem tudja. Csak annyit tud, amit egy híres jósnő jósolt neki, hogy Valentin-nap csokoládét fog adni a fiúnak. Miután a kislány elmegy, és Haruhi beszélgethetne a fiúval, megjelenik egy másik fiú és egy lány, majd hármasban elmennek. Később ismét találkoznak, bár nem túl szerencsés körülmények között. Anri egy varázslata – mely felett elvesztette az irányítást – majdnem a fiút találja el, ezért Haruhi – bocsánatkérésként, mivel úgy érzi, ő is hibás – a korábban vásárolt Valentin-napi csokoládét adja neki, mire természetesen Anri is nekiadja a sajátját, hiszen megfogadta, hogy ugyannak a fiúnak adja, akinek Haruhi. Aznap éjjel robbanás történik a ‘mágia részlegben’, ezért az iskolában úgy döntenek, hogy a varázslótanoncoknak a ‘közönséges’ tanulókkal kell együtt tanulniuk. Így kerül Haruhi és Anri egy osztályba a korábban látott fiúval, Kohinata Yuma-val – akinek ekkor tudják meg a nevét-, és két – parkban látott – barátjával, Hachi-val és Jun-nal, aki kinézetével ellentétben fiú. Így kezdődik Haruhi és Yuma kapcsolata, mely során sok nehézségen mennek keresztül, és megismerik egymást. Jöjjön pár szó a szereplőről.
Kamisaka Haruhi: A mágia részleg legtehetségesebbnek tartott varázslótanonca, akin kislányként egy fiú segített, és ezért határozta el, hogy varázsló lesz. A fiút azóta is keresi. Varázslóbotja Soprano, amit kedvenc trombitájából készített.
Kohinata Yuma: Egy ‘közönséges’ tanuló, segítőkész személyiséggel. Legjobb barátai Hachi és Jun. Haruhi szerint hasonlít arra a fiúra, aki gyerekként megmentette, de láthatóan nem kedveli a mágiát.
Hiiragi Anri: Haruhi legjobb barátnője, és szintén varázslótanonc. Meglehetősen akaratos, és mindenben szeretné Haruhit felülmúlni. Tehetséges, de időnként elveszíti a varázslatai felett az uralmat, amivel sok gondot okoz. Varázslóbotja Paella, amit kedvenc tollából (nem golyóstoll) készített.
Takamizo Hachisuke (Hachi): Yuma egyik legjobb barátja, aki szeretne magának barátnőt, de legközelebbi ‘barátnője’ – legnagyobb sajnálatára – Jun.
Watarase Jun: Yuma másik legjobb barátja, aki – megjelenésével ellentétben – fiú. Mindig lányruhákban jár – mivel az ‘jobban áll neki’ -, és a fiúk között is népszerű. Ha nem fiú lenne, akkor a környék legszebb lányának tartanák.
Kohinata Sumomo: Yuma kedves, és igen energetikus húga, aki mindenkivel szeretne összebarátkozni.
Kohinata Otoha: Yuma anyja és az iskolában üzemelő Oasis vendéglő tulajdonosa. Időnként meglehetősen zavarba hozza Yuma-t a viselkedésével.
Rajtuk kívül még megismerkedhetünk más tanulókkal, varázslótanoncokkal is, mint pl. a visszahúzódó Sikimori Ibuki, vagy a Kamijyo ikrek, Saya és Shinya (akinek tájékozódóképessége csak Hibiki Ryoga-éhoz (Ranma 1/2) hasonlítható). A történetet nem mondanám igazán kiemelkedőnek, de akiket érdekelnek a romantikus/varázslós történetek, azoknak kellemes kikapcsolódás nyújthat. Az anime alapját egy PC-re 2005-ben megjelent Adult Visual Novel képezi, amiből manga is készült. Az animéhez kapcsolódik még egy OVA is.
Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész
05.rész 06.rész 07.rész 08.rész
09.rész 10.rész 11.rész 12.rész
OVA

 

CategoriesH