Hataraku Maou-sama! (2013)

Képtalálat a következőre: „Hataraku Maou-sama! ico”

Eredeti cím はたらく魔王さま!
Angol cím Hataraku Maou-sama!
Egyéb cím(ek) The Devil is a Part-Timer!
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2013.04.04 – 2013.06.27
Ismertető:
A Hataraku Maou-sama eredetileg light novelként látott napvilágot Satoshi Wagahara tollából, és 2011-ig 8 kötetet élt meg az ASCII Media Works kiadásában. Később kétféle manga-adaptáció is készült belőle, melyek a Dengeki Daioh és a Dengeki Maoh lapjain jelentek meg.
Az animeadaptációt 2013 tavaszán kezdték el sugározni, és a White Fox stúdió készítette Naoto Hosoda (Mirai Nikki, Shuffle!) rendezésében. A karakterdizájnért Atsushi Ikariya a felelős, akinek a neve a Fate/Zero kapcsán lehet ismerős.

Ismertető:

A történet Ente Isla szigetén veszi kezdetét, melynek gonosz démon nagyura és annak leghűségesebb tábornoka egy, az emberekkel folytatott vesztes csata után a modern kori Japánba menekül egy dimenziókapun keresztül. A célállomás nem volt előre eltervezett, így már azonnal az érkezéskor problémák tömkelegével kell szembenézniük. Viszont, mivel annyi erejük már nem maradt, hogy másik dimenzióba menjenek, kénytelenek itt boldogulni. Ráadásul még a démoni formájukat is elveszítik, így emberként kell megbirkózniuk a kihívásokkal.
Maou, a démon nagyúr és Alsiel, a tábornok hamar rájönnek, hogy a Földön a pénz az, ami mozgásban tartja a dolgokat és aki annak szűkében van, az bizony igen kellemetlen helyzetben találhatja magát. Bármily megalázó is rájuk nézve, kénytelenek munka után nézni. Végül a Nagyúr sikeresen elhelyezkedik egy étteremláncnál, és napról napra egyre jobban élvezi az emberi létet. Ahogy folyamatosan megismeri az embereket, úgy változik egyre inkább az ő értékrendje és személyisége is.
Végződhetne mindez igazi happy enddel, ha nem jönne utánuk valaki Ente Isláról, hogy véget vessen nyugodt napjaiknak. Ente Isla Hőse, Emilia, kinek legfőbb célja megölni a Nagyurat, szintén Japánba megy. Tervei azonban már az érkezéskor dugába dőlnek. Mindenesetre Emilia is igyekszik kihozni a legtöbbet magából, és folyamatosan felügyeli Maou és Alsiel minden egyes lépését, hogy ha a szükség úgy hozza, közbeavatkozzon.

A Műről:

A grafikára csak jót tudnék mondani. Igaz, vannak olyan képkockák, ahol a karakterek kevésbé kidolgozottak, de összességében eléggé odafigyeltek rá. Az aláfestő zenék teljes mértékben illenek a jelenetekhez. Az opening (Kuribayashi Minami – Zero!!) dallamát tekintve ugyanolyan mozgalmas, mint képi világa, az ending (nano.RIPE – Tsuki Hana) pedig lágyabb hangzásvilággal zárja le a részeket.

Vélemény:

Sokaktól olvastam már, hogy ez a 2013-mas tavaszi szezon egyik legjobb animéje és szubjektív véleményem alapján az egyik legszórakoztatóbb, amit valaha láttam. A történet nem klisés és a poénok többszöri megnézés után is ugyanolyan viccesek, mint elsőre. Egy pillanatig sem éreztem erőltetettnek a történetet, és örömmel venném, ha a jövőben készülne hozzá folytatás.
Összességében olyanoknak ajánlom, akik könnyed szórakozásra vágynak, de a démonos történetek rajongóinak is kötelező néznivaló.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

KategóriákH
Írta: