Hatenkou Yuugi (2008)

Eredeti cím 破天荒遊戯
Angol cím Dazzle
Egyéb cím(ek) Unprecedented Game
Besorolás anime, TV
Hossz 10 rész
Év 2008
Ismertető:
Rahzelt, a fiatal lányt kiteszi apja az otthonából azzal az indokkal, hogy világot kell látnia. Ez valójában nem is rázza meg őt annyira, mint ahogy az elvárható lenne egy ilyen szituációban. Így hát azonnal el is indul, abban reménykedve, hogy talál majd magának egy útitársat. A szerencse szinte azonnal mellészegődik, megtalálja azt a bizonyos társat egy félreeső kis utcában egy fiatal fiú, Alzeido személyében (aki mellesleg épp kirabol valakit). A fiú apja gyilkosát keresi, hogy megbosszulja apja halálát. A sorozat elején Rahzel és Alzeido pénzszűkében vannak és értesülnek egy jól fizető munkáról.

Van egy erdő egy falu közelében, ahol egy gonosz szellem kísért. A terület ura megbízza őket a feladattal, hogy szabaduljanak meg valamilyen úton-módon tőle, és busás jutalomban fogja részesíteni őket. Találkoznak este a szellemmel, aki beavatja őket a titokba, hogy miért kísért az erdőben. A páros végül mégsem a harc mellett dönt, hanem segít az elhunyt léleknek bosszúja beteljesülésében. De vajon miért akar bosszút állni és kin? És Alzeido megtalálja vajon apja gyilkosát?

A kis csapat harmadik tagja, Baroqueheat, aki igazi macsó és állandóan csapja a szelet Rahzelnek. Alzeido csöndesebb, higgadtabb típus és igazi bishounen.^^ Ő és fiatal főhősnönk bár többször is összevitatkoznak, de a viszonyuk mégis baráti. Hárman vándorolnak faluról falura érdekesnél érdekesebb esetekbe botolva, amiket közös erővel oldanak meg. Rahzel tud varázsolni, de nem az a mahou shoujo figura, inkább egy arrogáns gothic lolita. Baroqueheat is rendelkezik mágikus képességgel, Alzeido pedig fegyverrel segít be nekik.

A részek nem nagyon kapcsolódnak össze, mindegyik egy külön esetet dolgoz fel. Az opening Kanako Itou nevéhez fűződik, az endinget pedig Kaori Hikita készítette. Az anime sorozatnak előélete is van, először mangában jelent meg, Minari Endo mangaka által 2002-ben. Ő írta és rajzolta a történetet. Ezután megjelent Dráma CD-n is, majd internetes rádió show formájában. Véleményem szerint aranyos sorozat, bár nem bővelkedik izgalmakban. Mindenesetre egy próbát mindenképp megér.^^

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész

 

KategóriákH
Írta: