Hells Angels (2008)

 

Infó:

Eredeti cím ヘルズエンジェルス
Angol cím Hells Angels
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2008

Ismertető:

Előre bocsátom, ez egy előzetes, amolyan kedvcsináló, nem kimondottan ismertető.

Ugyanis a “Hells Angels”, avagy a “Pokol Angyalai” névre keresztelt 2008-as anime mozifilm egyelőre még nagyon friss. 2008. október 18-án mutatták be Japánban a Tokyo International Film Festival-on. Mindenesetre a mangájához már volt szerencsém, amit Sin-Ichi Hiromoto jegyez és meg kell mondjam, aki egy kedvesen beteg és rendhagyó anyagra vágyik, az mindenképp kukkantson bele! Az animét illetően az előzetes videóból és az innen-onnan összekaparászott hírekből leszűrve a mozgóképes verzió közel áll a rajzolthoz.

SZtoRrY:
Amagane Rinne egy nagyon szeretnivaló kis hebehurgya, bugyuta leányzó, aki már a kék és kissé csapzott hajával is elsőre belopta magát a szívembe. Az a féle személyiség, aki folyton rohan és csak cselekszik, cselekszik, de a gondolkodás valahogy nagyon a háttérbe szorul. Áthelyezik egy új suliba, amin annyira fellelkesedik, hogy szendviccsel a szájában rohan az első nap, nehogy késsen. Na ekkor történik egy baleset, eredménye: halál. A fura az, hogy Amaganének nem esik le az egészből semmi, felkászálódik és nyomul tovább a suliba. Mindössze csak a környezet változik meg, a helyszín ugyanis a:pokol.

Innentől aztán itt kell suliba járnia. Ami nem könnyű egy elmebeteg, aszott fejű tanár és vérszívó démoni, meg succubus osztálytársnők mellett. Hogy még érdekesebb legyen a helyzet, feltűnik a király, HELLVIS is és szoríthatunk Amaganének, hogyan is jut haza, ugyanis amit leírtam, az csak a történet eleje.

TecHniCa:
A trailer-ből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a mangához hasonlítva úgy látszik, meg tudja teremteni ezt a beteg, mégis komikus pokoli atmoszférát. A Madhouse neve pedig azt hiszem, mindenkit nyugalommal tölthet el ezen a téren, ha nem is 100%-os garancia a sikerre.

Egyéni:
Nekem az “Alice Csodaországban” ugrott be csak japános, elkattant és démoni köntösben. A történet nyilván nem eredeti, de a megvalósítás és ez a fajta szemszög szerintem eredetivé teszi a művet. A szerintem pocsék 2008-as felhozatalban pedig abszolút unikum animéről van szó, csak érne már el hozzánk is végre…

Online részek: