Hellsing (2001-02) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Hellsing ico”

Eredeti cím ヘルシング
Angol cím Hellsing
Magyar cím Hellsing
Egyéb cím(ek) Hellsing TV
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2001 – 2002
Ismertető:
Az angliai Hellsing Intézet már generációk óta irtja az emberi fajon élősködő vámpírokat. A szervezet vezetője, Integral Wingates Hellsing kisasszony, aki a “családi vállalkozást” apjától vette át. Irányítása alatt több száz különlegesen képzett katona várja, hogy Isten és a királynő nevében véget vessen a vámpírok “életének”.

A szervezet legfőbb ütőerejét Alucard, a vámpír jelenti, aki bár fajtáját tekintve a másik oldalhoz tartozik, mégis az embereket – pontosabban a Hellsing családot – szolgálja. Továbbá kiemelt szereplő még egy Ceres nevű rendőrlány is (de mindenki csak Tisztkisasszonyként emlegeti), aki Alucardnak köszönhetően vámpírrá változik, és ezáltal napról napra erősebb lesz.

A vérszívók kiirtása szinte már rutinfeladat a szervezet tagjai számára, most azonban egy egészen új fajjal, a “chip-vámpírokkal” (sajnos nem tudok rájuk jobb kifejezést) állnak szemben. Ezeket a lényeket mesterségesen, egy chip beültetésével hozzák létre (a technika segítségével emberekből vámpírokat kreálnak). Megnehezíti a dolgukat az is, hogy a Vatikán önálló vámpírirtó egységekkel rendelkezik, és ezek nem mindig tartják tiszteletben az előzetes megállapodásokat. Az Iscariote Intézet, és annak különlegesen képzett embere rendszeresen kerül összetűzésbe Alucarddal.

A Hellsing egy sajátságos hangulatú, sokak által kedvelt anime. Érdekesen keverednek benne a vámpír történetek, és a technológiai újítások (Pl.: Alucard és Ceres nem karókkal, és szenteltvízzel, hanem hatalmas pisztolyokkal és puskákkal irtják az ellenséget, de a golyó azért ezüstből van). A karakterek szépen vannak megrajzolva, de – szerintem – a környezetet néhol kissé elnagyolták. Ettől eltekintve ez egy igen jó anime, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, még azoknak is, akik nem rajonganak a vérszívós történetekért.

“Isten nevében, azoknak, kik akaratukon kívül váltak élőhalottakká, sorsuk örök éjszaka legyen. Ámen!”

Online részek:
KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?