Hibike! Euphonium (2015)

Képtalálat a következőre: „Hibike! Euphonium ico”

Eredeti cím 響け!ユーフォニアム
Angol cím Sound! Euphonium
Egyéb cím(ek) Sound! Euphonium Welcome to Kitauji High School’s Musical Instrument Club
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Év 2015.04.08
Ismertető:
Tudnivalók a művekről!
A manga még 2014-ben látta meg a napvilágot, Ayano Takeda írta, valamint Hami rajzolta. Nem is kellett túl sokat várni az animeadaptációra. Már 2015 áprilisában láthattuk az első részt a Kyoto Animation jóvoltából, akiktől már megszokhattuk a színvonalas animéket (pl.:K-ON, Free).”Mint két szerelmest, úgy egy hangszert
és a játékosát összehozza a sors.”
Asuka Tanaka

A történet!
Nincs túlbonyolítva. A történet a Kitauji Középiskola fúvószenekari klubjában kezdődik, ahol főhőseink, az elsőévesek – Omae Kumiko, Kato Hazuki, Kawashima Sapphire és mint a minden animében megtalálható, csendes, szép és kezdetben rideg személyiség, esetünkben Kosaka Reina – próbálnak szerencsét. Kosaka már korábban megismerkedett a főhősnőnkkel, Kumikóval, akivel egy suliból jöttek. A kapcsolatuk elhatárolódással végződött egy múltbéli verseny miatt. Ezek miatt a kudarcok miatt habozik kezdetben Kumiko a zenekari belépéssel, sőt, az is erősíti a töprengését, amikor megtudja, hogy Kosaka is pont ide nyert felvételt és máris jelentkezett a zenekarba. A nagy dilemmázások után végül belép barátaival a zenekarba és együtt folytatják tovább a zenélést.

…Az anime egy tipikus moe világba kalauzol el bennünket, ahol a legtöbb karaktert, a lányokat gyönyörűen ábrázolják. Csillogó arcok és szemek, kedves mosolyok, csinos, modellszerű lányok mindenütt. Természetesen vannak fiú szereplőink is, de csekély számban…

Szereplők!
Omae Kumiko
A múltbeli kudarcai elől menekül. Komoly, mégsem tudja, mit akar az élettől, de egy nagyon kedves, szerethető karakter.
Kosaka Reina
Kumiko barátnője, egy maximalista, törekvő egyéniség. Mint említettem, kezdetben hideg jellemű, később viszont megváltozik majd a véleményük róla.
Kato Hazuki
Egy kezdő zenész, aki azt sem tudja, mi fán terem egy hangszer. Bugyuta személyiségével és beszólásaival megteremti az anime egyik humorforrását.
Kawashima Sapphire
Félénk, aranyos, magát csak Midorinak nevező lány, aki szeretné, ha mindenki így hívná. Többször is jelzi ezt barátainak. Mindene a nagybőgő.

Összesítve!
Mindent egybevetve, egy nagyon aranyos és megható animéről van szó, ami teljes mértékben hozza a színvonalat, amit megszokhattunk egy 2014-es alkotástól. A hangok, az opening és ending is mind hangulatban, mind témában nagyon ott vannak. A karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva. Észrevehető némi sablonosság, érezhető egy kicsit a tipikus slice of life hangulat… de semmi komolyabb.
Ajánlom mindenkinek, aki vágyik egy kis komolyzenére és kikapcsolódásra.

Online részek:
KategóriákH
Írta: