Hidamari Sketch (2007)

Eredeti cím ひだまりスケッチ
Angol cím Hidamari Sketch
Egyéb cím(ek) 向阳的写生画
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007
Ismertető:
Yuno most kezdett a Yamabuki középiskolában. Az iskolától kb. 15 másodpercre lévő Hidamari apartmanba költözött. Az apartmanban rajta kívül három lány él még. Miyako, az osztálytársa, és két felsőbbéves, Hiro és Sae. Itt kezdik el élni mindennapjaikat. Mellékszereplőként még megemlítendő Yoshinoya-sensei a tanárnő és az Igazgató.

A sztori nagyjából ennyi is lenne. Mivel ez egy 4Koma sorozat, nem több, mint egy egyszerű vígjáték a lányok mindennapjairól. Mint ilyen, ne lepődjön meg senki a végletekig leegyszerűsített grafikán, és az SD (super deform) fejeken. Elég sokszor vannak ilyen állapotban. Gyakran nézünk állóképet is. Ehhez hozzá kell egy kicsit szokni. Viszont ami nagyon tetszett, hogy a hátterek egyszerű mivolta ellenére belecsempésztek apró dolgokat, amire első nézésre sem is biztos, hogy felfigyelünk. Például bizonyos tárgyak szín, forma vagy hely váltása. Ami még piros pontot érdemel, az az opening. Nagyon jól eltalált, a stílusa tökéletesen illik az animéhez. Az end viszont csak átlagos.

Hogy kiknek ajánlom? Természetesen mindenkinek, aki egy kicsit is szeretne nevetni, és szereti a vígjátékokat. Nagyon aranyos animével van dolgunk, melyet vétek lenne kihagyni. Lehet, hogy nem mainstream, de megérdemli a figyelmet.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész

 

KategóriákH