High School of the Dead (2010)

Képtalálat a következőre: „High School of the Dead ico”

Infó:

Eredeti cím 学園黙示録 HIGHSCHOOL OF THE DEAD/

japán
Angol cím Highschool of the Dead
Egyéb cím(ek) High School of the Dead
Besorolás anime,TV
Hossz 12 rész
Év 2010


 
Ismertető:

16-18 éven aluliaknak nem ajánlott!

Haaa végre! Az idei év legjobban várt animejéről van szó a részemről. A mangához volt szerencsém, s azt kell, hogy mondjam, hogy méltó tagja a zombi irodalomnak.

Tekintsünk bele, miről is szól ez az anime.
Ki ne ismerné azokat a bájosan kegyetlen lényeket, akik csillapíthatatlan vágyat éreznek, hogy lakmározzanak belőled. Igen… igen. Jól gondolod. A zombikról van szó, azokról a nyálcsorgató, hörgő és falánk “rokonainkról”.

Történet
A Fujimi Gimnázium tanulói még biztos nem találkoztak zombikkal, mert nagy riadalmat keltett a diákok és tanárok közt a felbukkanásuk. De mi már tudjuk azt, amit még a tanulók nem, hogy ez egy önszerveződő társulás, ahol a tagokat erőszakos toborzás útján szerzik. Itt egy kis hami, ott egy kis nyami, s már is beállt a nyálcsorgatók közé az áldozat, ahol a gyorsétterem, egy emberekkel jól teletömött helyiséget jelent, és nem a hamburger árust, ahol extra burgert kapsz dupla sajttal, hozzá pedig sült krumplit.

Főhőseink – na azért ilyenek is vannak – a szerencsének és a jó helyzetfelismerésüknek köszönhetően elkerülik, hogy az étlapon végezzék, miközben társaik hullanak körülöttük, mint a legyek. Minek köszönhető a zombigerjesztő folyamat? Egy halálos vírusnak, amely elszabadul a világban, hogy utána anyósunk, utált ellenfeleink, riválisaink vagy fárasztó rokonaink egy éhes zabagépben végezzék.

Legfőbb főhősünk, név szerint Komuro Takashi az első volt az iskolában, aki kiszúrta, hogy valami nem stimmel, ami valljuk be őszintén nem volt nehéz, mert épp előtte történt az első támadás. Takashi fogta szeretett nőjét, Miyamoto Rei-t, s elindultak, hogy kitörjenek a – közben – halálos csapdává vált iskolából, ahol a diákoknak már nem a számtan és az algebra vagy a japán irodalom gyöngyszemei kötötték le minden figyelmüket, hanem a még élő társaikba belekukkantsanak néhány jó falat reményében. Takashi és Rei menekülés közben egy kisebb csapat túlélőt gyűjt maga köré, hogy utána közösen elinduljanak a városba. De a túlélőkaland még csak most kezdődik.

Szereplők:
Komuro Takashi: 17 éves, másodéves gimnazista fiú. Ugyanabba az osztályba jár, amibe gyerekkori barátja, Miyamoto Rei, akibe titkon szerelmes is. Az élőhalottak felbukkanása mindent megváltoztat. Kiderül, hogy kiváló harcos, vezető és túlélő, aki ha szükséges, mer kockáztatni, ha ezzel megmenthet valakit. Rei-jel való kapcsolata is sokat változik, mikor megöli a lány barátját, aki zombivá válik.

Miyamoto Rei: 17 éves, másodéves gimnazista lány. Takashi gyermekkori barátja és osztálytársa. Baráti érzéseket táplál Takashi iránt, a fiú sajnálatára. Az apokalipszis előtt nem sokkal kezdett el randizni egy Hisashi nevű sráccal. Takashi-ról – történetünk elején – azt gondolja, hogy hanyag és megbízhatatlan. Takashi mikor megöli Hisashi-t, ez nagyon megrázza, de idővel rájön, hogy Takashi nagyon is céltudatos, bátor és önzetlen.

Busujima Saeko: gimnazista lány, aki a kendo klub elnöke és kiváló kardforgató. Nyugodt természetű és büszke a képességeire. Takashinak egyszer elárulja, hogy titkon szadista, aki szeret a nála gyengébbeknek fájdalmat okozni. Elismeri Takashi képességeit. Fontos tagja lesz majd a túlélők kis csapatának.

Takagi Saya: másodéves lány. Egy gazdag politikus család sarja. Zseninek tartják. Ő volt az, aki rájött arra, hogy a zombik nem látnak, hanem hallás útján azonosítják be áldozataikat. Osztálytársával, Hirano Kohta oldalán menekül, amikor összefutnak Takashi-val és Rei-jel. Elemzőkészsége, éles meglátásai és jó megfigyelőképessége pótolhatatlanná teszi a csapatban.

Hirano Kohta: másodéves, 16 éves fiú. Saya osztálytársa. Fegyverőrült és militarista. Él-hal mindenért, ami a hadsereghez köthető. Ismeri a lőfegyvereket és jól is tudja használni őket. Egy hónapot eltölthetett a híres Blackwater amerikai magánhadsereg kiképzésén az államokban, ahol is kiváló mesterlövésszé vált. Ettől csak még jobban a fegyverek megszállottjává vált. Képességei révén elengedhetetlen tagja Takashi csapatának.

Marikawa Shizuka: az iskola nővére. Ő a csapat “orvosi” segítsége. Nagy mellbősége miatt sokszor ő a komikus eleme a csapatnak. Szobatársnője a japán különleges alakulat mesterlövésze. Shizuka lakása lesz Takashi csoportjának főhadiszállása, amint kijutottak az iskolából.

Az anime
Az anime az azonos című manga alapján készült a Madhouse gondozásában. Grafikai szempontból jól kidolgozott, 2010-es évnek megfelelő színvonalú. Az openinget Kishida Kyōdan & The Akeboshi Rockets-nek, az ending pedig Kurosaki Maon munkájának köszönhető. Az anime július 5-én indult hódító körútjára Japánban.

Aki szereti a zombis témát, annak könnyű szívvel ajánlom. De az is megtalálhatja számítását, aki csak most ismerkedik a zombi szubkultúra alkotásaival. Érzelmekben és vérben nem lesz hiány. Ezt garantálom.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?