High Score (2011-12)

Eredeti cím
Angol cím High Score
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 8 rész
Év 2011 – 2012
Ismertető:
A High Score (amellett, hogy a játékok legjobb pontszerzőinek listáját jelenti) Tsuyama Chinami debütáló shoujo yonkoma mangája, amely 1998 óta megállás nélkül fut. Ezt a mangát szemelte ki meganimálásra a DLE Inc., akik már több hasonló kivitelezésű flash animét készítettek, mint a Haiyoru! Nyaru-ani, a Honto ni Atta! Reibai Sensei, vagy a Thermae Romae.

Történet

De lássuk is, hogy 8 röpke résznek mi is az eseménye. Mondhatnám hogy semmi, de ez nem lenne igaz. Az alapsztori ugyanis egy középiskolát helyez előtérbe s annak néhány igen különleges egyéniségét. Többek közt a kissé démoni Megumit, aki amellett, hogy meglehetősen önérdekből cselekszik, lányhoz képest elég erőszakos is. Vagy a barátját, a rendszerint a fiúkkal lógó Matsumoto Masamunét, akinek szintén az elsődleges célja saját maga. S van-e azon felül valami, hogy a mindennapjaikból kapunk szeleteket? Igen: abszurd humor…

Értékelés

Grafikára talán többet nem lehet elmondani a stúdió nevén kívül még egyszer: DLE Inc. Gyakorlatilag a nevük egybeforrott a flash animékkel, azonban az idő folyamán mindig tanútételét adták a fejlődésnek. Most is így van: az animáció összeszedettebb, mint ami a Haiyoru! Nyaru-ani esetében is megfigyelhető volt. Azonban annak rajzolt betétdala is volt, míg a Reibai Sensei esetében az utolsó részt készítették kézzel. Itt az egyedüli kirívó dolog, hogy az opening montázsszerűsége, ami némiképp a habos-babos shoujokra jellemző képvilágot viszi kicsit túlzásba. Az endingnél viszont már csak egy gyurmafigura páros játssza a “főszerepet”.
A hangok tekintetében a seiyuuk nem igen estek túlzásba a hangjátékot illetően, de annyira nagyon se remekelnek. Az opening dala instrumentális formában nagyon jó lenne, de a szöveg kissé már olyan érzést kelt, mintha a macska farkára léptek volna a nyúzása közben. Mentségére az ending dala több, mint elviselhető. A képsorhoz alig illeszkedik ugyan, de azért kellően ütemes.
Összességében rá lehetne fogni, hogy egyszer nézhető darab, bár van, hogy kicsit rövidnek tűnik olykor, máskor egy rész pont túl hosszúnak érezhető. 8 rész meg mondhatni egyenesen édeskevés egy 1998 óta futó mangának. Bár igaz, kicsit hosszabb távon már meglehetősen agyzsibbasztó lenne…

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész

 

KategóriákH