Highlander: Vengeance (2007)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Infó:

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Highlander: Vengeance
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2007

Ismertető:

Történetünk az ókorig nyúlik vissza, mikoron a rómaiak ádáz csatákat vívtak a keltákkal. Ekkor kezdődött minden. Marcus, a könyörtelen római hadvezér kegyetlen módon eltiporta az ellenállókat és keresztre feszítette a felkelők vezérének feleségét. Colin MacLeod vérbosszút esküdött szerelme elvesztésért, ám Marcus könnyedén legyőzte. Ám kettejük évezredes párbaja nem ért véget Colin vereségével, hiszen mindketten a halhatatlanok közé tartoznak. Amíg a fejük a nyakukon marad, addig újra és újra felgyógyulhatnak a kiválasztottak, legyen szó akármilyen súlyos sérülésről. Colin és Marcus küzdelme végigkíséri az egész emberiség történelmét: Róma bukásától kezdve a világháborúkon át egészen az emberiség alkonyáig. Kétezer évvel az első találkozásuk után egy lepusztult anarchikus Földön, eljött az ideje a végső leszámolásnak…
A film forgatókönyvét az eredeti Hegylakó sorozatok alkotója, David Abramowitz írta és a legendás Yoshiaki Kawajirirendezte, kinek a nevéhez olyan remekművek fűződnek, mint például a Ninja Scroll, a Cockpit, a Dagger of Kamui, az X vagy aVampire Hunter D. Az ő neve eleve garancia volt a minőségre és ezúttal is megszolgálta az előzetes bizalmat. Tökéletesen megkoreografált kardpárbajokat, sok-sok harcot és robbanást, és egyéb látványos elemeket láthatunk ebben a lebilincselően izgalmas és pergő akciófilmben. Az események egy pillanatra sem ülnek le, az unalom teljesen kizárt. Szerencsére nem csak az akciók, de a történet is kellőképpen kidolgozott lett, nagyon jól sikerült elkapni a Hegylakó filmek hangulatát, és a visszaemlékezések is nagyon jó egységet alkotnak a jelen történéseivel. A szereplők is a szokásos szintet hozzák, se nem többet, se nem kevesebbet. Nem lett volna baj, ha esetleg kicsit eredetibbre sikerednek, de végül is az a lényeg, hogy az elvárt minőséget megütik.

Mint az eddigiekből kiderült, a Vengeance movie, mint Hegylakó film, tökéletesen megállja a helyét, a rajongók garantáltan szeretni fogják. De képes-e kielégíteni egy átlag animefan igényeit is? Nyugodt szívvel állíthatom: igen. Legalábbis akik szeretik a látványos, hentelős mozikat, azok garantáltan nem fognak csalódni. Az animáció gyakorlatilag tökéletes, csak a legjobbakkal lehet egy lapon említeni. A szereplők rajzstílusa kiköpött Vampire Hunter D, nekem tetszettek, bár a nők arca egy hangyányit lehetett volna szebb is.

Szerencsére a csúcsminőségű látványhoz kellőképpen grandiózus zene is társult. Igazi filmzene, bármelyik hollywoodi produkció soundtrack-jének elmenne. Amúgy az anime eredetileg angol szinkronnal készült (csakúgy, mint a Vampire Hunter), ami kicsit furcsa volt, de összességében megfelelő lett. Mindenesetre kíváncsi leszek rá japán hangokkal is. Összességében nekem nagyon tetszett az anime. Nézése közben nosztalgikus érzések fogtak el, kicsit olyan volt, mintha a régi nagy kedvencemet, a Ninja Scroll mozit látnám, a mai igényekhez igazított látványvilággal. Igazán megéri ráfordítani másfél órát az életünkből.