Higurashi no Naku Koro ni (2006)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Higurashi no Naku Koro ni ico”

Infó:

Eredeti cím ひぐらしのなく頃に
Angol cím When Cicadas Cry
Egyéb cím(ek) Higurashi no Naku Koroni
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2006

Ismertető:

Ezek után gondolhatnánk, hogy ez ismét egy sulis anime, ahol a lányok és főhősünk mindennapjait izgulhatjuk és nevethetjük végig… Viszont ez nem teljesen igaz.Maebara Keiichi nemrég érkezett az eldugott kis falucskába, Hinamizawa-ba. A meglehetősen aprócska iskolában gyorsan összebarátkozik a vele egykorú és kicsit fiatalabb diákokkal is, akik: Rena – egy nagyon aranyos, állandóan pironkodó lány; Mion – egy belevaló, laza csaj; Shion – Mion ikertestvére, ő talán egy kicsit komolyabb nővérénél; Rika – kedves, kötelességtudó kislány; Satoko – Rika legjobb barátnője, akinek rendesen fel van vágva a nyelve.

Keiichi időközben tudomást szerez a majdnem megvalósult duzzasztógátról, és a különös balesetekről az építkezés területén. De amikor bármelyik lányt kérdezi erről, falba ütközik. Tagadnak mindent, viszont a szeméttelepen talált újságcikk éppen ezekről a balesetekről ír… Ráadásul a falusiak Oyashiro sama (a hely Istene) átkáról suttognak. Vajon mi az igazság? Tényleg elhallgatnak valamit a lányok? A rejtély megoldása Keiichire vár.

Így kezdődik az első fejezet… Igen, jól olvastátok. Az anime fejezetekre van bontva, hiszen egy krimi – nyomozós – horror játékból készült. A különböző ’chapterek’ a játék lehetséges befejezései, s a szereplők más helyzetekben való bemutatását jelentik. Azonban ezek nem függetlenek egymástól, hiszen mindig kiderül valami új információ, ami kapcsolatban van az előző résszel, esetleg egy fontos történeti elem jut el a nézőhöz, vagy egy karakter hátterére derül fény.

A grafika nagyon jó, a színek élénkek; néhol viszont tompák, szürkék, pont a horror hangulat fokozásának érdekében. A szereplők jól ki vannak dolgozva, szépek az animációk. Itt említeném meg a számomra legérdekesebb motívumot az animében. A szereplők ábrázolásának kettőségét. Hol aranyosak, hétköznapiak, máskor félelmet keltőek, rémisztőek. Talán ezért is megrázóak néha a velük történő események, hiszen amikor megszeretjük az adott karaktert, utána hidegzuhanyként ér minket a belőle előtörő kissé elmebeteg, gonosz én. Így a kedves, aranyos, mosolygós lány egyszerre átlagos diák, és egy félőrült gyilkos.

A zene nagyon tetszett, illik a sorozathoz, remek hangulatot tud teremteni. Az opening nekem az egyik kedvencem lett, de az ending is szép. Egy szó mint száz: kiváló darab. Aki szereti a krimis hangulatú, kissé horror beütéssel rendelkező animéket, s nem riad vissza az erőszakosabb jelenetektől, vértől, az nyugodtan vágjon bele, nem fogja megbánni. Korhatárból talán a 18-as karikát választanám, talán nem túlzok nagyon. Nem annyira kemény, de nem való fiatalabbaknak. A kezdő animéseknek sem ajánlom, de aki már látott pár komolyabb darabot, ne habozzon, nézze meg.

 

 

KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?