Hiiro no Kakera (2012)

Képtalálat a következőre: „Hiiro no Kakera 512x512”

Eredeti cím緋色の欠片
Angol címScarlet Fragment
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz13 rész × 24 perc
Dátum2012.04.01 – 2012.06.24
Ismertető:
Tamaki szülei Afrikába mennek, ezért lánynak egy időre a nagymamájához, Baba-samához kell költöznie. A busz kicsit hamarabb odaért, ezért akit elé küldtek, hogy elkísérje, még nincs ott. Tamaki ennek ellenére elindul az erdőbe, hogy megkeresse a nagymamája házát, azonban két szörnyeteg rátámad. Egy vöröshajú srác menti meg, aki el is kíséri a házhoz. Tamaki és Baba-sama a lány megérkezése után leülnek beszélgetni és ebből a beszélgetésből kiderül, hogy Tamaki a Tamayori-hime, akinek az lenne a dolga, hogy megfékezze az Onikirimarut, aki egy démon, ami csak akkor ébred fel, ha a pecsétek megtörnek. A lényeg az, hogy az első Tamayori-hime legyőzte ezt a démont, de nem tudta elpusztítani, ezért inkább lepecsételte. Viszont ha ezeket a pecséteket valaki egytől-egyig feltöri, akkor a bestia kiszabadul és teljes apokalipszis lesz.
Tamakinak fel kéne ébreszteni-e magában a Tamayori hercegnő erejét, hogy meg tudja védeni a pecséteket. Nem mellesleg vannak őrzői is, akiknek az a feladatuk, hogy megvédjék őt az életük árán is. Ezek az őrzők a Shugogo-ház leszármazottai és a vérük olyan különleges, hogy technikailag nem is emberek, ezért a sérüléseik nagyon gyorsan begyógyulnak és nem mellesleg különleges erejük is van. Tamakinak később lesz egy rókaszelleme is, aki képes a falon át járkálni és persze irtó aranyos. Azt hiszem elég lesz ennyi, mert hát nem akarom előre elmondani az egészet…
Az őrzők ízig-vérig bishonenek, ezért lányoknak ajánlatosabb az anime, viszont a fiúknak is kedvez, mert elég gyakoriak a “félholttá verjük a másikat” harcok. Az opening és az ending szép, dallamos. Az anime maga 13 részes és egy visual novel alapján készült, viszont több évados.
Online részek:
CategoriesH