Hiiro no Kakera (2012)

Képtalálat a következőre: „Hiiro no Kakera 512x512”

Infó:

Eredeti cím 緋色の欠片/

japán
Angol cím Scarlet Fragment
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2012

Ismertető:

Tamaki szülei Afrikába mennek, ezért lánynak egy időre a nagymamájához, Baba-samához kell költöznie. A busz kicsit hamarabb odaért, ezért akit elé küldtek, hogy elkísérje, még nincs ott. Tamaki ennek ellenére elindul az erdőbe, hogy megkeresse a nagymamája házát, azonban két szörnyeteg rátámad. Egy vöröshajú srác menti meg, aki el is kíséri a házhoz. Tamaki és Baba-sama a lány megérkezése után leülnek beszélgetni és ebből a beszélgetésből kiderül, hogy Tamaki a Tamayori-hime, akinek az lenne a dolga, hogy megfékezze az Onikirimarut, aki egy démon, ami csak akkor ébred fel, ha a pecsétek megtörnek. A lényeg az, hogy az első Tamayori-hime legyőzte ezt a démont, de nem tudta elpusztítani, ezért inkább lepecsételte. Viszont ha ezeket a pecséteket valaki egytől-egyig feltöri, akkor a bestia kiszabadul és teljes apokalipszis lesz.

Tamakinak fel kéne ébreszteni-e magában a Tamayori hercegnő erejét, hogy meg tudja védeni a pecséteket. Nem mellesleg vannak őrzői is, akiknek az a feladatuk, hogy megvédjék őt az életük árán is. Ezek az őrzők a Shugogo-ház leszármazottai és a vérük olyan különleges, hogy technikailag nem is emberek, ezért a sérüléseik nagyon gyorsan begyógyulnak és nem mellesleg különleges erejük is van. Tamakinak később lesz egy rókaszelleme is, aki képes a falon át járkálni és persze irtó aranyos. Azt hiszem elég lesz ennyi, mert hát nem akarom előre elmondani az egészet…

Az őrzők ízig-vérig bishonenek, ezért lányoknak ajánlatosabb az anime, viszont a fiúknak is kedvez, mert elég gyakoriak a “félholttá verjük a másikat” harcok. Az opening és az ending szép, dallamos. Az anime maga 13 részes és egy visual novel alapján készült, viszont több évados.

 

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?