Hikaru no Go – Journey to the North Star Cup (2004)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Infó:

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Hikaru no Go – Journey to the North Star Cup
Egyéb cím(ek) Hikaru no Go Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2004

Ismertető:

Ez a Special -címből is adódóan- a Hikaru no Go sorozat része, egy majdnem másfél órás mozi. Ahol a sorozat befejeződött, ott kezdődik ez a Special. Először mindenképp a sorozat megnézése ajánlott és persze célszerű. Aki nem ismeri egyáltalán ezt az animét, neki érdemes először a sorozat ismertetőjét elolvasnia.
Röviden a története: az utolsó részekben már említették a Hokuto Kupát, és itt erről lesz szó. A verseny Japán, Kína és Korea között zajlik, minden országból 3 fő vehet részt. A Special pedig a 3 játékos közé való bejutásról szól. Az elején láthatjuk Isumi Első dan sorozatos meccsét, miközben Hikaru is egy régebbi ellenfelével játszik. Aztán Touya és Hikaru mérkőznek meg saját mesterükkel, több-kevesebb sikerrel. Többet nagyon nem is mondok, aki látta a sorozatot, az gondolom ezt is megnézi, akinek az nem tetszett, annak ez sem fog.

Természetesen itt is Hikaru a főszereplő, és a sorozatban megismert szereplők nagy részét is viszontláthatjuk. Waya, Ochi, és még sokan mások indulnak az elődöntőn, hogy részt vehessenek a Hokuto Kupán, mint a három japán játékos egyike.

Zene és grafika hasonló a sorozatéhoz, a történetvezetés szintén. A Special-t szerintem nem nagyon kell külön dologként kezelni, simán fel lehet fogni egy hosszú 76. résznek. 😀