Himawari! (2006)

Eredeti cím ひまわりっ!
Angol cím Sunflower!
Egyéb cím(ek) Himawari!
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2006
Ismertető:
Történet:

Hinata Himawari a Köd Falu csak lányoknak fenntartott Shinobi Akadémiáján tanulja a nindzsa művészetet. Azonban hátrányban van tanulótársaival szemben, hiszen ők tökéletes genetikájuknak köszönhetően kiválóan végrehajtják a feladatokat és a különböző technikákat.
Új tanár érkezik az iskolába Marikoji Hayato személyében, aki felelőtlen barátjának köszönhetően nincstelenné vált. Teljesen átlagos fickó, de megmenti Himawari életét, amikor a lány lezuhan a sárkányrepülőjével. Ezért Himawari a mesterévé fogadja Hayatót, és az élete árán is megvédi minden bajtól.
Állandó bajkeverők a fiú nindzsa akadémiáról: a Főnök és két segítője, Sabisuke, Wabisuke. Halálos ellenségük épp Hayato, csakhogy sehogy sem sikerül végrehajtaniuk a tervüket, pedig nagyon akarják.

Összegzés:

A OP-ED illik az animéhez. A szinkronhangokat meg kell szokni, főként Himejiét. A történetvezetés ráérős, fokozatosan a lányokról is megtudhatunk néhány dolgot.

Utóélet:

Az animéből készült második évad (Himawari!!) és egy ehhez kapcsolódó manga Himawari-den! címmel. Az első évad felvet néhány kérdést, amit a 2. évad megválaszolhat. (Mivel még nem láttam a 2. szériát, biztosat nem mondhatok.)

Azoknak ajánlom, akik szeretik a könnyed, vidám, nindzsás történetet. 😀

Online részek:
KategóriákH