Hitohira (2007)

Eredeti címひとひら
Angol címHitohira
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész
Év2007
Ismertető:
Asai Mugi új diák a Kumataka művészeti iskolában. Hangját már a felvételi eredményhirdető táblánál hallhatják a többiek, ahol is elég hangosan közzé teszi, hogy felvették. Erre az élénk, mégis kristálytiszta hangra fel is figyel pár felsőbb éves diák a dráma kutató klubból. Később bizonyos “kényszerítő” körülmények miatt csatlakozik is a klubhoz. Viszont Asainak van egy elég rossz szokása. Mikor ideges lesz, gyakorlatilag megnémul. Mivel önbizalom hiányban szenved, ez elég gyakran fordul elő. Ráadásul nem szeret színészkedni. Mondhatni nem egy színész alapanyag.
Mugi-chokonak azért van kire támaszkodnia. Kayo-chan, aki az előző iskolában is az osztálytársnője volt, itt sem hagyja magára. Mindig bíztatja, és fényképezi. Az ő kedvenc hobbia ugyanis a fotózás, és a fényképész klub tagja. Miután aláírja a papírt, jönnek csak a bonyodalmak. Mint kiderül, van még egy dráma klub. Persze csak egy maradhat, így az őszi fesztiválon fog eldőlni, melyik lesz az. Addigra be kell tanulniuk a Hitohirát. Ha csak ilyen egyszerű lenne. A két klub-elnök nő rivalizálása, a múltjuk, és a betegség; sok olyan dolog, melyek csak nehezebbé teszik az életet számukra. De ezek ellenére szép és jó pillanatokat élnek meg, míg végül a színpadra kerülnek.
A sorozat rövidsége ellenére is kitűnően átvezet minket azon az egy éven, melyben játszódik. Lassú hangvételű, főleg a dráma hat rá egy kis könnyed humorral. A mű nem a sírós fajta, hanem az, amelyik megfogja az embert, és magával ragadja annak szépsége és csak sodródik az árral. Érdekes módon a sorozat fő szála a színdarab és a klub sorsa, mégis ez csak a sorozat 3/4-ét öleli fel. Az őszi fesztivál után ismét ugrunk az időben, hirtelen tél lesz, majd tavasz. A felsőbb éveseknek készülniük kell a vizsgára, hogy aztán elhagyják az iskolát, főiskolára menjenek. Elhagyják Mugi-t és a többieket. De még valaki távozik. Ez az esemény ismét a drámának, és Asai vívódásainak ad alapot.
Tulajdonképpen semmi olyat nem tudok felsorolni, ami miatt kötelező lenne a megnézése, hiszen a grafika átlagos, ugyanúgy mint a zene – bár ez utóbbi elég kellemes. Viszont olyan dolgot sem tudok felhozni ellene, ami miatt ne lenne érdemes megnézni. Esetleg ha maga a stílus nem tetszik valakinek. Ha valaki egy kellemes kikapcsolódásra vágyik, az nyugodtan kezdjen bele.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész
05. rész

 

CategoriesH