Hoshi no Umi no Amuri (2008)

Eredeti cím 星の海のアムリ
Angol cím Amuri in Star Ocean
Egyéb cím(ek) Amuri, Amuri giữa đại dương tinh tú, Амури в Океане звезд
Besorolás anime, OVA
Hossz 3 rész
Év 2008
Ismertető:
Ez a CGI anime valahol a jövőben játszódik az Új kor 19. évében. Az Új kor 1. évében a nap koncentrált sugárzást bocsátott ki, ennek következtében nagyon erős, ellenálló gyerekek jöttek a világra, őket hívják Adaptereknek.

A 13 éves Amuri Kakyoin különleges allergiával született. Ez a képesség mindent eltaszít tőle, így nem tud érintkezni a világ dolgaival, ellenben ez őt is védi a különböző sérülésektől. A Pink Coral nevű űrállomásra tett kirándulása alatt ismeretlen ellenség elpusztítja az egész komplexumot. Ahogy kiderül, ezek a Galapagos nevű szemétlerakó bolygóról érkeztek. Az űrállomás felrobbanásának következtében Amuri kirepül az űrbe és céltalanul lebeg. Mivel ő egy Adapter, ezért nem okoz gondot neki az űrben lebegés, de hirtelen “belebotlik” egy fura gömbbe. Annak belsejében találkozik egy lánnyal és egy fura robottal. Mint kiderül, a lány egy Perrier “Perie” La Mer nevű francia Adapter, a robot pedig egy Ukatan nevű bábügynök, a gömb meg, amiben vannak, egy orvosi gyógyító kapszula, az Uterus, melyben normálisan lélegezhetnek.

A Pearl Shell-en lévő központban azonnal felfigyelnek a pusztításra és egy mentőosztagot küldenek ki a lányokért, mely nem más, mint a Q9 Különleges osztag. Láthatunk tőlük egy szép kis propaganda filmet is. Közben megjelenik egy Suzu Ling Yunque nevű lány egy Himawari feliratú bőrönddel. Persze ő is Adapter és azért jött, hogy ezt a csomagot odaadhassa Amurinak. Egy gyors DNS teszt után Amuri egy kimonószerű ruhát kap és kezdődik a harc az ellenséggel, valamint különös kalandjuk is kezdetét veszi. A 3 Adapter lány tettei viszont kihatással lehetnek a többi Adapterre. Fény derül titkokra, csodákra, árulásokra.

Az OVA 3 részes, vagyis nem hosszú mű, de szépen kidolgozott és csodás története van. Amit még megemlítenék, az az első rész openingje, mely Yui Makinótól az Umidorika. Ez már elsőre a szívembe lopta magát. Ajánlom mindenkinek könnyed kikapcsolódásként, mivel vicces, kicsit ecchi és aranyosak a karakterek is.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész

 

KategóriákH