Hoshizora e Kakaru Hashi (2011)

Képtalálat a következőre: „Hoshizora e Kakaru Hashi ico”

Eredeti cím 星空へ架かる橋
Angol cím A Bridge to the Starry Skies
Egyéb cím(ek) HoshiKaka
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2011
Ismertető:
Az anime születése

A Hoshizora e Kakaru Hashi egy Feng által, 2010 végén kiadott eroge formájában került a boltok polcaira. Ismertebb játékaik: White Princess, Mahou Shoujo Twinkle, Akane Iro ni Somaru Saka. Az eroge igen sikeres volt, hiszen 2011. áprilisában már el is kezdték vetíteni a belőle adaptált sorozatot. A staff tagjai mind háremes-romantikus visual novelek megfilmesítésével foglalkoztak eddig, ennek az eredménye lett ez a kellemes anime.

Nagyjából a történet

Főszereplőnk, Hoshino Kazuma öccsével, Ayumuval a vidéki kisvárosba, Yamabikoba érkezik. Ayumu szervezete gyenge, ezért orvosi és szülői javaslatra a friss levegő, illetve nyugodt környezet reményében költöznek ide. A fiúk apja híres művész, mikor Kazuma fiatalabb volt, elhozta magával erre a helyre, így számára már nem ismeretlen a környék. Mielőtt a fiúk megérkeznének, rögtön kalamajkába is keverednek, mert rossz buszra szállnak. Ennek a félreértésnek és egy vidám, csibész majomnak köszönhetően Kazuma megismerkedik Uival, majd Hinatával. Elcsattan egy csók, elcsattan pár pofon, egy kis magyarázkodás, útbaigazítás és már itt is vagyunk a Yorozuyoban, egy igen kellemes szállóban, ahol annak idején laktak Kazumáék. A gazdaasszony nem akármilyen teremtés, érdekes színfoltja a sorozatnak. Az első részekben megismerkedhetünk a lányokkal, akik természetesen mind egy iskolába járnak Kazumával.

Nakatsugawa Ui: Egy feneketlen gyomrú moe leányzó, aki végtelenül kedves és egyszerű. Kazumáról és Ayumuról gyakran eszébe jut a saját bátyja, kivel lezáratlan ügye van, ami a sorozat végére nagyon fontos pont lesz.

Hinata Ibuki: A pöttöm, tsundere leányzó, az íjász klub csillaga.

Toudou Tsugumi: Az iskola bálványa, egy felsőbb éves tanuló. Részmunkaidőben a Yorozuyoban dolgozik. Néha olyan, mint egy tyúkanyó, a háttérből figyel a többi lányra.

Sakai Hina: A kapcsolatok terén analfabéta, modell-alkatú szépség, mondhatni Tsumugi-senpai “konkurense”, az iskola másik bálványa.

Komoto Madoka: A szentélyi androfób tünemény, a beugró emlékképek szereplője.

Toudou Koyori: Egy örökmozgó kislány, Tsumugi egyik húga. Nagyon kedves és jólelkű, akármennyire is próbálja ezt Kazuma előtt leplezni.

Toudou Kasane: Ayumu osztálytársa, a másik Toudou hugica, egy nagyon aranyos kis pletykafészek.

Egyszóval van miből válogatni. Az anime során kialakulnak a kapcsolatok, jobban megismerhetjük mind Kazumát, mind pedig a lányokat. Kazuma egy sor furcsa esemény során az összes lány szívét megdobogtatja, leginkább egyszerű, őszinte és kedves személyiségével. Végigpörgetjük a szokásos helyszíneket: bevásárló körút, játékterem, kávézó, iskola, sportfesztivál és a kimaradhatatlan tengerparti fürdőzés. A vége szerintem elég érzelmesre sikerült, mivel a hasonló témájú művekkel ellentétben itt főhősünk elég határozott és képes választani a lányok közül. Nem is akárhogy…
Összességében

Sem a történetről, sem pedig a lányokról nem írtam túl sokat, és ez nem is véletlen. Minden egyes kimondott (~írott) szó a sorozat megnézésének élményét csökkenti. Inkább felcsigázni próbállak, mivel nekem ez az anime jobban tetszett, mint a hasonló típusú munkák. A grafika nem a legkiemelkedőbb, igaz a környezet nagyon szépen meg van rajzolva, de mivel a lányokat a visual novelhez nagyon hűen ábrázolják, első ránézésre az ember azt mondaná, pár évvel korábbi az anime. Némelyik karakter ismerős lehet, pl.: Ui, aki ugyanúgy néz ki, mint Mayu (Goshuushou-sama Ninomiya-kun) vagy Mashiro (Tayutama: Kiss on my Deity). Nem véletlen, ugyanaz felelős a karakter dizájnért. A zenékre, seiyuu-kra nem lehet panasz, kipróbált, bizonyított gárda.

Szerintem kellemes, romantikus anime. Nekem tetszett, még akkor is, ha más lányt választottam volna. Akinek van egy laza délutánja, nyugodtan szánja erre az animére!

KategóriákH