Houhokekyo Tonari no Yamada-kun (1999) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „My Neighbors the Yamadas ico”

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím ホーホケキョとなりの山田くん
Angol cím My Neighbors the Yamadas
Magyar cím A Yamada család
Egyéb cím(ek) Tonari no Yamada-kun
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1999

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

Hadd kezdjem azzal, hogy minden elismerésem! Ezt az animét azért szereztem meg, mert fent volt a Studio Ghibli weblapján, ahol Miyazaki filmek után kutattam! Nagyon sokáig csak szemeztem vele, mert belenéztem és a rajzolás miatt féltem, hogy nem fog tetszeni, de most hogy megnéztem, annál jobban tetszik! Bár nem Miyazaki film, de a szintet megüti véleményem szerint!
Most kicsit a történetről! Egy másfél órás filmet láthatunk Yamadáék életéről, de ez nem egy egybefüggő sztori, hanem sok kisebb történet, életkép, amiknek külön „címük” is van. Poénos helyzetek, amikbe mindenki belekerülhet nap, mint nap. Hisz bárki otthon hagyhatja a motyóját, vagy kerülhet összetűzésbe a helyi vagányokkal, vagy ne adj Isten, otthagyhatja legkisebbik gyerekét/testvérét a bevásárló központban. Ezeket és az ehhez hasonló szituációkat mutatja be ez a film Yamadáékon keresztül. Röviden ennyi! Nem hiszem, hogy sokat lehetne még mondani róla. Nézzétek meg! Érdemes!

Azokhoz szeretnék még szólni, akik nem merik megnézni, mert biztos valami silány, gyerekes hülyeségnek gondolják. Ez nem igaz! Persze egy kisgyerek is megnézheti, mert nincsenek benne kemény jelenetek stb., de nagyon poénos, szórakoztató és érdekes történet is egyben szerintem. 0-tól 99 éves korig mindenkinek ajánlom!

[/stextbox]