Houkago no Pleiades TV (2015)

Képtalálat a következőre: „Houkago no Pleiades ico”

Eredeti cím 放課後のプレアデス TV
Angol cím Afterschool Pleiades TV
Egyéb cím(ek) Wish Upon the Pleiades TV Series
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Év 2015.04.09
Ismertető:
Történet:

Subaru egy egyszerű középiskolás lány, akivel elég sok furcsa dolog történik mostanában: az iskolából hirtelen egy üvegházba nyit be, ahol találkozik egy Minato nevű fiúval. Vagy ott van például a gyerekkori barátja, Aoi, aki régen elköltözött, de most megint ugyanabba az iskolába jár, mint ő. Egy nagy “véletlen hatására” egyszer egy klubszobában találja magát, ahol négy mágikus lány (köztük Aoi is) és egy földönkívüli beszélgetnek egymással. Mivel Subaru-nak nem szabadna látni őket, így Subaru is átváltozik mágikus lánnyá, összebarátkozik a többiekkel és csatlakozik a Cosplay klubhoz, ahol a mágikus lányok nyugodtan tudnak beszélgetni dolgaikról.
Természetesen van egy céljuk is: össze kell gyűjteni az űrhajó töredékeit, hogy Plejádi (az az a kis idegen) hazajuthasson. Így Subaru rengeteg kalandban vesz részt, mint például a Holdra, Napra vagy a Szaturnuszra való utazás. Ám ez persze nem ilyen egyszerű, hisz mint minden mahou shoujo animében, itt is van egy ellenség, aki most egy szarvakkal rendelkező fiú, aki bizonyos okokból akarja összegyűjteni a töredékeket. Subaru közben egyre többet jár Minato-hoz az üvegházba, majd a végére már több lesz köztük, mint szimpla barátság. Az anime rengeteg meglepetést tartogat, és mint kiderül: mind az öt mágikus lány meg akar változni valamilyen szinten.

Fontosabb szereplők:

Subaru: egy kicsit naiv, de nagyon kedves lány, aki szeretne megváltozni. Minato barátja, nagyon sok időt töltenek együtt. Imádja az asztrológiát és az epres tejet.
Aoi: egy kicsit makacs lány, szeretne ez ellen tenni valamit. Subaru gyerekkori barátja volt, ám elköltözött, azóta nem tartották a kapcsolatot, de amikor visszatért, újra összebarátkoztak.
Itsuki: egy nagyon kedves és intelligens lány. Kiskorában nagyon eleven volt, de egy véletlen baleset következtében megváltozott.
Hikaru: egy nagyon őszinte és szókimondó lány, az apja zenész.
Nanako: ő inkább a visszahúzódó, csendes típus, természetesen ennek is megvan az oka. Ő talált rá legelőször Plejádi-ra, és csak ő érti meg a beszédét, ezért természetesen ő a “tolmácsa”.
Plejádi: a kis földönkívüli, aki szeretne hazajutni, ezért kéri a lányok segítségét. Ahogy az előbb említettem, Nanako a tolmácsa.
Minato: egy beteges, törékeny fiú, aki az üvegházban találkozott Subaru-val. Nagyon sok időt töltenek együtt, és mint kiderül, már kiskoruktól kezdve ismerik egymást. A sorozat vége fele nagyon fontos szerepet játszik.
A “szarvas fiú”: szerintem aki először meglátja, már tudja is, hogy igazából kicsoda, de ezt a spoiler elkerülése érdekében nem írom ide. A lényeg, hogy bizonyos okok miatt gyűjti a töredékeket, emiatt mindig “versenyhelyzetbe” keveredik a lányokkal.

Magáról az animéről:

Az anime műfaját tekintve egyértelműen mahou shoujo, valamint néhány oldal seinen írja, de szerintem a romantikus szál miatt inkább shoujo. A grafikáját tekintve a karakterábrázolása szerintem nem az igazi, de a háttér elég jó. Műfajához képest elég kevés harcjelenet van benne, inkább csak versenyeznek, hogy ki szerzi meg hamarabb a töredékeket. A zene jó, az opening gyors és pörgős, az ending csak a sorozat második felében van, az inkább lassúbb, melankolikusabb. A története szerintem egyedi, valamint rengeteg asztrológiai téma megjelenik benne, tehát akit érdekelnek az ilyenek, annak ez kötelező darab. Egyébként mindenkinek ajánlom a megtekintését, higgyétek el, nem jártok vele rosszul! Jó szórakozást hozzá!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
Ona:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész

 

CategoriesH