Hunter X Hunter (1999-2001)

Infó:

Eredeti cím ハンター×ハンター/

japán
Egyéb cím(ek) Hunter X Hunter TV
Besorolás anime, TV
Hossz 62 rész
Év 1999 – 2001

Ismertető:

Keletkezés:
Az anime az azonos című manga alapján készült 1999-2001 között, de ezek után készült még belőle 3 OVA sorozat is, mely a történet azonnali folytatása. Az első OVA 2002-ben készült, ennek középpontjában Kurapica áll, komolyabb hangvételű, csakúgy mint a sorozat utolsó 10-15 része, míg az utolsó 2 OVA, név szerint Greed Island, és a Greed Island Finalközéppontjában Gon és Killua áll. Ez a 3 OVA még hozzátesz 30 epizódot a sorozathoz. Persze a történetnek az OVA-k után sincs vége, mivel ezek csak a manga első 185 fejezetét és 10 oldalát dolgozták fel.

Történet:
Gon Freeks átlagos napjait éli Whale Islanden (Bálna-sziget), mikor egy nap megjelenik Kaito, egy Hunter (különleges jogokkal bíró vadász, aminek rengeteg típusa van, mint például fejvadász, kutató, szakács, és kártyájuk segítségével rengeteg kiváltságban részesülnek), aki régi mesterét, Jint keresi, akiről évek óta nem tudnak semmit, viszont a leghíresebb Hunterek között tartják számon. Kiderül, hogy Jin Gon apja, és Kaito felajánlja neki, hogy váljon Hunterré, mikor 12 éves lesz. Gon 2 év elteltével elindul Hunterré válni nevelőanyja nagy bánatára. Ez persze nem olyan könnyű, mint gondolná, mivel le kell tennie egy több fordulós vizsgát, ahol több száz, esetleg ezer ember közül csak néhányan maradhatnak. Ebben segítségére lesz Leorio, Kurapica és Killua.

Szereplők:
Gon Freeks: A történet főszereplője. Álma, hogy Hunter legyen, és megtalálja apját. Legjobb barátja Killua, akivel szinte az egész anime alatt együtt van.

Zaoldyeck Killua: Gon legjobb barátja, a híres Zaoldyeck bérgyilkos családból származik, emiatt még sosem voltak barátai. A Hunter vizsga első fordulójában találkozik Gonnal, miután megszökött családjától.

Kurapica: Még a vizsga előtt ismerkedett meg Gonnal. Nagyon nyugodt, megfontolt. A Kuruta klán egyetlen túlélője, melyet egy 13 főből álló csoport, a Genei Ryodan pusztított el. Kurapica bosszút akar állni rajtuk, és ezért bármire képes.

Leorio: Álma, hogy orvos legyen, és ezért Hunterré akar válni, hogy ne legyenek anyagi gondjai. Régen meghalt a legjobb barátja, mert nem volt elég képzett, hogy ellássa, ezért nagyon igyekszik.

Hisoka: Magas szintű harcos, aki magát varázslónak mondja. Csak egy kis szórakozásért nevezett be a Hunter vizsgára, és felkeltette az érdeklődését Gon. Csak a harc élteti, és egy nagy titok van mögötte.

Vélemény:
Én nagyon megszerettem a sorozatot, az eleje egy kicsit döcögősen indul, de aztán nagyon felpörög, a kedvenc részeim 30-50 között voltak. Az első opening egész jó volt, de egy kicsit sokáig tartották meg, a második nekem nem igazán tetszett, és ez az első ilyen hosszú anime, ahol csak egy perces volt az opening (legalábbis a második, és az OVA-ké), viszont mind a három OVA openingje nagyon jól sikerült, és az endingek közül a második lett szerintem a legjobb. A sorozat közben nagy javulások történtek a grafikában, bár ezt inkább az OVA-kban lehet észrevenni. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az akció animéket jó sok humorral és fantasyvel.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?