Hyakko (2008)

Képtalálat a következőre: „Hyakko ico”

Eredeti cím ヒャッコ
Angol cím Hyakko
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2008
Ismertető:
Keletkezés:
A Hyakko az azonos című manga alapján készült, melyet 2006 óta publikálnak. Én csak az első 2 fejezetet olvastam belőle, és szerintem a manga eléggé csúnya, és az animénél gyorsabb történetvezetésű.Történet:
Erről az animéről nem lehet túl sokat mesélni, mivel ez egy úgymond “iskolában baromkodunk” típusú anime. A történet 4 lányról szól, akik név szerint Tatsui, Torako, Ayumi és Suzume. Ayumi első napját tölti új iskolájában, ami egy hatalmas épület, mely háromféle iskolát foglal magába (általános, közép, és főiskola), több ezer diákkal. A tanteremben felejt valamit, és mikor indulna a többiek után, teljesen eltéved. Itt találkozik Tatsui-val, aki általános óta ide jár. Ayumi nagyon örül, hogy végre nincs elveszve, csak egy gond van: Tatsui-nak nem valami jó az irányérzéke, és ő sem tudja, merre kell menni. Most már ketten mennek tovább, mikor két lány kiugrik a második emeletről. Ők Torako és Suzume, szintén első napjukat töltik itt. Ők is eltévedtek, csak ők nem az iskolaudvarban, hanem belül. Most hogy mindenki megvan, már csak be kell jutni, ami nem sül el valami jól, és mindannyian a tanáriban kötnek ki. Innentől kezdve barátok lesznek, és mindenhol együtt lógnak.
Szereplők:
Nonomura Ayumi: Nagyon félénk lány, aki nagyon szeretne megváltozni. Nagyon örül újdonsült barátainak, és ő a csapatból a legnormálisabb.
Iizuka Tatsui: Csöndes, magába zárkózó lány, aki nem tud valami jól tájékozódni. Nem kedveli Torakót, aki állandóan semmibe veszi, többnyire Torako bénázásainak áldozata, és emiatt könnyen bedühödik.
Kageyama Torako: Ő fiúslány, állandóan vigyorog és be van pörögve. Többnyire minden baj forrása és szeret mindent kipróbálni.
Saotome Suzume: Egy tipikus “bambán bámulok a világba és néha benyögök valami baromságot” típusú lány. Leginkább Osakához tudnám hasonlítani (Azumanga Daioh).
Vélemény:
A grafikára nem lehet panasz, nagyon kitettek magukért, ezt leginkább a manga után vettem észre, mert az nem valami szép. Az opening nekem nagyon tetszik, a zenéje pörgős, a képeit az első részből vágták össze, de ez nem ront rajta semmit. Az ending nekem nem igazán nyerte el a tetszésemet se zene, se videó szempontjából, ennél azért lehetett volna jobbat is csinálni. A történet szerintem nagyon vicces, és cseppet sem unalmas, pedig már rengeteg hasonló témájú animét láttam. Örömmel látom, hogy még mindig tudnak újat mutatni a műfajon belül. Mindent összevetve nagyon jó darab, aki szereti az akció, és szupererő-mentes tömény hülyeséggel megrakott iskolás animéket, azoknak ajánlom.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész

 

CategoriesH