Hyakujitsu no Bara (2009)

Eredeti címひゃくじつのばら
Angol címMaiden Rose
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, OVA
Hossz2 rész
Dátum2009
Ismertető:

18 éven aluliaknak nem ajánlott! 

Inariya Fusanosuke mangája 2005-ben jelent meg a Oakla Shuppan kiadónál. A történet különlegessége: az alternatív történelem, gazda-szolga kapcsolat, tiltott és titkos szerelem hamar elhatározásra juttatta az anime gyártókat, hogy filmre vigyék egy két részes OVA formájában.
Az OVA első része 2009 májusában jelent meg a PrimeTime jóvoltából, mely a manga első 4 fejezetét foglalja magában. A folytatás se váratott magára sokat, 2009 októberében megjelent OVA a manga további 2 fejezetét dolgozza fel.
Történet:
Egy – a mi II. világháborúnkhoz mind korban, mind fegyverkezésben nagyon hasonló – alternatív háborúban játszódik a történet. Eurote nagyhatalma megtámadta a Nyugati Szövetséget (Western Alliance), így az Eurote-tal szövetséges Dheedene-nek is csatlakoznia kell a harcokhoz. A feudális Japánra igen hasonlító ország egyik fő tartományát, Reizent is elérik a csatározások. A fiatal Taki Reizen, a tartomány feje külföldi tanulmányait megszakítva hazatér, hogy vezesse csapatait és erőt öntsön a katonáiba. De nem egyedül érkezik haza, hanem egy Western Alliance-i származású férfival, Klaus von Wolfstadttal, aki az iskolai évek alatt a barátja lett. Most Klaus a nemzetiségét eldobva a tartomány “kutyája”, ill. Taki lovagja lesz. De a helyzet nem ilyen egyszerű. A család címerét, a “Szűzi Rózsát”, vagyis a Maiden Rose-t viselő katonák parancsnokukat szinte istenként tisztelik, mivel az ország hagyományai közé tartozik, hogy a Reizen család az istenektől eredeztethető. Klaus a hagyományokról és szokásokról mit sem tudva “beszennyezi” Takit, ugyanis Klaus míg a munkában engedelmeskedik Taki minden parancsának, addig a hálószobában ő veszi át az irányítást… Taki hiába próbál ellenállni, inkább hagyja, minthogy kiderüljön a kettejük közti viszony.
Grafika, vélemény:
Személy szerint a grafika annyira nem fogott meg, egy 2009-es animéhez képest lehetne jobb is. A szereplők távolabbról elég kidolgozatlanok, a mozgás is néhol erőltetett. Viszont a fontosabb és közeli jelentetek szépre sikeredtek, az OVA végén található pár perces special pedig kifejezetten jól sikerült mind grafikailag, mind történetileg. A kiscica Taki ellenállhatatlanul zabálnivaló, amit a kutyus Klaus nem is tud megállni, hogy meg ne kóstoljon ^^. A történet kiváló (én a mangát imádom), a rajzolása szép. A zene gyönyörű, illik a történelmiségéhez és a történethez. Minden műfajkedvelőnek csak ajánlani tudom, de nem csak az ovát, a mangát is!

Online részek:
01.rész02.rész

 

CategoriesH