Hyouka (2012)

Képtalálat a következőre: „Hyouka ico”

Infó:

Eredeti cím 氷菓/

japán
Angol cím Hyou-ka: You can’t escape
Egyéb cím(ek) Hyou-ka, Hyouka: You can’t escape, Hyoka
Besorolás anime, TV
Hossz 22 rész
Év 2012

Ismertető:

A társadalom a gimis életet csupa rózsaszínben látja. Azonban én nem hiszem, hogy minden középiskolás
rózsaszínű életre vágyna. Kell lennie olyan embereknek, akiket nem érdekel a tanulás, a sport vagy a szerelem.
Kell lennie olyan embereknek, akik szürke életre vágynak. Habár ez egy elég szomorú módja az életnek.”
— Oreki Houtarou

A Hyoukával már 2001. október 31-én találkozhattunk, ugyanis akkor vette kezdetét Yonezawa Honobu 5 kötetes regénye. A szerző eléggé terméketlen, hiszen máig is ez az egyetlen műve egy shounen manga mellett. Ezért is örvendeztetett nagyszerű hírnek, amikor a regény 2010-es befejezése után 2 évvel anime adaptációt is kapott a tavaszi szezonban.

● Történet ●

Oreki Houtarou egy középiskolás fiú, aki mindig passzívan viselkedik. Számára fárasztó foglalkozni bármivel és egyáltalán nem érdeklik az olyan dolgok, amik energiapazarlásnak tűnnek. A mottója is ezt tükrözi: „Ha nem kell megtennem, akkor nem teszem meg. Ha meg kell tennem, akkor tegyem minél gyorsabban.” Annak ellenére, hogy a Kamiyama Középiskola rengeteg klubbal rendelkezik, Houtarou nem tartozik egyikbe sem. Ez maga a szürkeség megtestesítőjévé teszi őt. Ám ez megváltozni látszik, mikor nővére, Oreki Tomoe egy levelet ír neki Indiából. Azzal a kéréssel fordul öccséhez, hogy csatlakozzon a régi klubjába, ami veszélybe került, mert nincsenek tagjai. Hogy a Klasszikus Irodalmi Klub életben maradjon, Houtarou megírja a jelentkezési lapot és csatlakozik a csoporthoz.

A klubszobába érve egy hosszú, fekete hajú lány fogadja, aki közli vele, hogy szintén jelentkezett tagnak. Chitanda Erualapjában véve nyugodt természetű, de ha egy rejtély felkelti a kíváncsiságát, nem bír magával, míg ki nem derül az igazság. Ebben nagy segítségére lesz Houtarou, akinek vág az esze és pontos következtetéseket tud levonni. Az éltanuló lány nagyon jó memóriával rendelkezik és bár furcsa ezt mondani egy emberre, de a szaglása is kiváló, amivel segíteni tud az esetleges rejtélyekben. Chitanda személyes okokból csatlakozott a klubhoz, amit először nem árul el senkinek, de később erre is fény derül. Valamint ő lesz a klub elnöke is.

Houtarou barátja, Fukube Satoshi a Diáktanács és Kézműves Klub mellett csatlakozik főhőseinkhez. A fiú mindig vidám, beszédes és kiveszi a részét a feladatokból, szinte Houtarou ellentéte. Chitandához hasonlóan neki is nagyon jó a memóriája, saját magát egy adatbázisnak hívja. Ibara Mayaka érdeklődik a fiú iránt, ami arra készteti őt, hogy csatlakozzon az irodalmi klubhoz. Mayaka egy alacsony lány, aki általános iskolában egy osztályba járt Houtarou-val. A fiúval nincs túl jó viszonyban, irigykedik az észjárására, ezért olykor rivalizál vele. Nagyon szigorú önmagával és másokkal szemben is.

A négy fiatal elkezd nyomozni egy olyan ügy után, ami 33 évvel ezelőtt történt. A rejtély nyomai a Klasszikus Irodalmi Klub korábbi tagjainak versgyűjteményében találhatóak, aminek összefoglaló neve: “Hyouka”. Emellett még kisebb rejtélyek után is nyomoznak, ami szinte már klubtevékenységüknek számít.

● Áttekintés ●

A sorozat animációjáért a Kyoto Animation a felelős, aminek már számos anime van a háta mögött. A zene pedig a Lantis-nek köszönhető, ami szintén rengeteg animében közreműködött már. A karakterdesignt Futoshi Nishiya készítette, ami az egyik színfoltja az animének. A seiyuu gárdára sem lehet panasz, csak hogy pár nevet említsek: Nakamura Yuuichi, Satou Satomi, Kayano Ai és Sakaguchi Daisuke. Az OP-et ChouCho énekli, csakúgy mint a Kamisama no Memochou-ét. A szám címe Yasashisa no Riyuu, ami egy kellemes, az anime hangulatához illő dal. Az ED-et a két főszereplő lány szinkronhangjai adják elő. Valamint a legfontosabb — amit már említettem —, hogy az eredeti szerző Yonezawa Honobu.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákH

Vélemény, hozzászólás?