I My Me! Strawberry Egg (2001)

Infó:

Eredeti cím あぃまぃみぃ!ストロベリー・エッグ
Angol cím I My Me! Strawberry Eggs
Egyéb cím(ek) I, My, Me, Strawberry Eggs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2001

Ismertető:

Nos, a címnek nincs valami sok értelme, de ezzel ne is törődjetek. Az anime mindenért kárpótol! A főszereplőnk Amawa Hibiki, egy frissen végzett testnevelő tanár. Minden próbálkozása ellenére sem talál magának munkát. Egy újabb városba költözve ismét nekilódul, hogy állást szerezzen. Csupán egy baj van az új iskolával, amit Hibiki nem tud megoldani. A vezetőség ugyanis híve annak, hogy csakis nők taníthatnak, és a fiú diákokkal sem bánnak túl jól. Alantas lényeknek tartják őket, akik csak takarításra jók.

Hibikinek viszont mindenképp állást kell szereznie, különben a Gochiso szálló főnöke kidobja őt. Kell a pénz lakbérre. Elhatározza, hogy mindenképp bekerül. A szálló főnöke, egy idős, de annál szívósabb nénike úgy dönt, segít neki. Amawa Hibiki meg is kezdi az oktatást a magániskolában, mint Hibiki-sensei, az új tornatanárnő. Többnyire az igazgatóhelyettes, illetve az igazgató és Hibiki csatározásának lehetünk szemtanúi. Az ifjú tanár nem nézi jó szemmel ezt a negatív diszkriminációt, és el is követ mindent, hogy tegyen ellene. Meg persze beleveti magát az osztályfőnöki munkálatokba, és ügyesen egyengeti diákjai mindennapjait.

Nem mondom, olyan nő lett, hogy csak, na! Igazán semmilyen férfias vonását nem hagyták meg. Bár ennek ellenére olykor elég közel jár a lebukáshoz. De ki ne hagyjam még a többi szereplőt! A lány diákok közül egy négyes a kiemelkedő, közülük is Kuzuha Fuko. Ő egy kedves, aranyos, segítőkész és nagyon ügyetlen lány. Ennek ellenére több hódolója is akad. Nos, ez a kislány szépen lassan beleszeret a “tanárnőbe”. Ami lássuk be, elég nagy probléma. Fiú tanulók közül Fukae-kunt emelhetném ki. Ő titokban szerelmes a mi kis Fukonkba. Sajnos hozzá hasonlóan senkinek sem jön össze igazán a szerelem, de ne búslakodjatok!

Á, majdnem elfelejtettem, a szállóban lakik még két kéjenc férfi is, akik odavannak az iskolás lányokért, közülük is Fuko-chanért leginkább. Minden részben azon mesterkednek, hogyan kerülhetnének közelebb a diáklányokhoz. Szerencsére Ba-chan, az idős főbérlőnő mindig ott van, hogy megállítsa őket.

Az anime szerintem nagyon jó szórakozást nyújt! Lehet rajta nevetni, és a negatív megkülönböztetés ezúttal az erősebb nem felé hajlik. Ilyet is ritkán látni! Persze olyat is, hogy egy férfi nőként keresse a kenyerét, de ez csak részletkérdés! Jó szórakozást!

KategóriákI