Ichigeki Sacchuu!! Hoihoi-san (2004)

Eredeti cím一撃殺虫!! ホイホイさん
Angol címInterceptor-Doll! HoiHoi-san
Egyéb cím(ek)Hoi Hoi-san
Besorolásanime, OVA
Hossz1 rész
Év2004
Ismertető:
Egy rövid anime, aminek azért valamennyi története is van. 10 perces animébe túl sok mindent igazán belerakni nem tudtak, de a történet a nem is oly messzi jövőben játszódik, valamikor 20XX-ben!
Valamikor 20XX-ben az emberek már annyi és olyan sokfajta rovarölő mérget vetettek be, hogy a bogarak immunissá váltak a szerek ellen. Ezért egy japán cég kifejlesztett mini harci robotokat, melyeknek feladata éjszaka irtani a bogarakat. Ezeket a robotokat Hoi Hoi-sanoknak nevezik. De sajna van egy hátulütője is a dolognak, mivel ha egy házban több is van ebből a robotból, akkor egymásra is rátámadnak. A történet egy fiú házában játszódik, és két Hoi Hoi-sannak a harcába, meg munkájába nézhetünk bele. A történetben megismerkedünk egy eladólánnyal, Kimikoval, aki egy vegyesboltban dolgozik. Az ő múltjába is belepillanthatunk egy picit, és megismerjük barátnőjét, Muu-chant! A fiúról azon kívül, hogy rajong a Hoi Hoi-sanokért, meg hogy a lakásába történnek az események, mást nem igazán tudunk meg!
A grafika szép, de közepes szinten van, az akcióban az effektek látványosak, de sajna kevés van belőlük, a 10 percből 2-3 perc akció, a maradék idő az embereké. A hangoknál szerencsére nem ez a helyzet, amik jóra sikerültek, tiszták és jól csengenek, de ez nem meglepő, hiszen profi japán szinkronszínészek adták hozzá hangjukat. A zenéből kevés van és nem is igen hallani valamit, de legalább illik az animébe! Ez a rövidfilm egy vígjáték akció elemekkel, habár bevallom, szívesen láttam volna belőle többet. Ezért a legnagyobb negatívuma a rövidsége, de mégis megfogott, és 2-szer is megnéztem egymás után. A film sokaknak csalódás lesz, de aki szereti a chibi karaktereket, az nézze meg. Legalább egyszer mindenki nézze meg^^!
Online:
Ichigeki Sacchuu!! Hoihoi-san (2004)Ichigeki Sacchuu!! Hoihoi-san: Legacy (2013)
CategoriesI