Idol Master Xenoglossia (2007)

Eredeti címアイドルマスターXENOGLOSSIA (ゼノグラシア)
Angol címIdol Master Xenoglossia
Egyéb cím(ek)Idolmaster – Xenoglossia TV
Besorolásanime, TV
Hossz26 rész
Év2007
Ismertető:
Az alapötletet a Bandai Namco Games által kiadott Idolmaster játék nyújtotta ehhez az animéhez. Későbbiekben egy OVA, egy light-novel és egy manga is csatlakozott a sorba.
A sorozat történései előtt 107 évvel a Hold felrobbant és a rengeteg meteor rengeteg ember életét kioltotta, megnövelte a tengerszintet, a Hold maradványa pedig a Föld körül keringve maradt meg. Az innen lehulló meteorok azóta is sok gondot okoznak az emberiségnek. Ezt az eseményt nevezték el Lost Artemisnek. Hogy megakadályozzák, hogy ezek a meteorok becsapódjanak, előbb rakétákkal, majd későbbiekben maga a sorozat történetét adó robotokkal próbálták elpusztítani azokat. A robotokat, melyeket iDol-oknak neveztek el, a Hold darabjaiból lehulló ismeretlen anyagból készítették el. Ez egy gömb alakú szintetikus anyag, mely energiát bocsát ki, ezek köré építettek robot vázat, amit ez hajt meg. 5 ilyen robotot készítettek Imber, Nubilium, Nebula, Tempestas és Hiems néven. Minden iDolnak szüksége van mesterre – Master, innen is adva a sorozat nevét.
Itt találkozhatunk össze a főszereplőnkkel, Amami Harukával, aki Tokióba megy, mivel énekesnő akar lenni. Mivel egy meghallgatáson bejutott a szűkebb mezőnybe, az álma úgy látszik beteljesedhet… vagy mégse, ugyanis nem énekesnő lesz belőle, hanem mindjárt a sorozat elején Imber mestere. Persze csak kisebb-nagyobb bonyodalmak után.
A sorozat rengeteg fordulattal, jó történettel, drámával, humorral rendelkezik. De ez el is várható, mivel a sorozat készítői között ott volt a My-Hime és Mai-Otome anime csapata. A történetet összefoglalva nem lehet leírni, mivel sok szereplő múltjára, korábbi események előzményeire derül fény. Mindez egy nagyon jó forgatókönyvvel ötvözve.
Az alaptörténet tehát a hulló meteorok megsemmisítése a robotok segítségével, de egy ellenséges szervezettel folytatott harc is helyet kap, fény derül a Hold pusztulásának okára. A grafika szép, hasonlít az előbb említett két sorozat grafikájára, a zene is szintén hűen tükrözi a sorozat hangulatát. Aki látta a My-Hime és Mai-Otome sorozatokat, azoknak nem fog csalódást okozni, de azoknak se, akik e műfaj kedvelői!
Online részek:
 01. rész 02. rész 03. rész 04. rész05. rész
 06. rész 07. rész 08. rész 09. rész10. rész
 11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
 16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
 26. rész

 

CategoriesI