Idol Master Xenoglossia (2007)

Eredeti cím アイドルマスターXENOGLOSSIA (ゼノグラシア)
Angol cím Idol Master Xenoglossia
Egyéb cím(ek) Idolmaster – Xenoglossia TV
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2007
Ismertető:
Az alapötletet a Bandai Namco Games által kiadott Idolmaster játék nyújtotta ehhez az animéhez. Későbbiekben egy OVA, egy light-novel és egy manga is csatlakozott a sorba.
A sorozat történései előtt 107 évvel a Hold felrobbant és a rengeteg meteor rengeteg ember életét kioltotta, megnövelte a tengerszintet, a Hold maradványa pedig a Föld körül keringve maradt meg. Az innen lehulló meteorok azóta is sok gondot okoznak az emberiségnek. Ezt az eseményt nevezték el Lost Artemisnek. Hogy megakadályozzák, hogy ezek a meteorok becsapódjanak, előbb rakétákkal, majd későbbiekben maga a sorozat történetét adó robotokkal próbálták elpusztítani azokat. A robotokat, melyeket iDol-oknak neveztek el, a Hold darabjaiból lehulló ismeretlen anyagból készítették el. Ez egy gömb alakú szintetikus anyag, mely energiát bocsát ki, ezek köré építettek robot vázat, amit ez hajt meg. 5 ilyen robotot készítettek Imber, Nubilium, Nebula, Tempestas és Hiems néven. Minden iDolnak szüksége van mesterre – Master, innen is adva a sorozat nevét.
Itt találkozhatunk össze a főszereplőnkkel, Amami Harukával, aki Tokióba megy, mivel énekesnő akar lenni. Mivel egy meghallgatáson bejutott a szűkebb mezőnybe, az álma úgy látszik beteljesedhet… vagy mégse, ugyanis nem énekesnő lesz belőle, hanem mindjárt a sorozat elején Imber mestere. Persze csak kisebb-nagyobb bonyodalmak után.
A sorozat rengeteg fordulattal, jó történettel, drámával, humorral rendelkezik. De ez el is várható, mivel a sorozat készítői között ott volt a My-Hime és Mai-Otome anime csapata. A történetet összefoglalva nem lehet leírni, mivel sok szereplő múltjára, korábbi események előzményeire derül fény. Mindez egy nagyon jó forgatókönyvvel ötvözve.
Az alaptörténet tehát a hulló meteorok megsemmisítése a robotok segítségével, de egy ellenséges szervezettel folytatott harc is helyet kap, fény derül a Hold pusztulásának okára. A grafika szép, hasonlít az előbb említett két sorozat grafikájára, a zene is szintén hűen tükrözi a sorozat hangulatát. Aki látta a My-Hime és Mai-Otome sorozatokat, azoknak nem fog csalódást okozni, de azoknak se, akik e műfaj kedvelői!
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész 10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

 

CategoriesI