IGPX -Immortal Grand Prix- (2005-06)

Infó:

Eredeti cím 新格斗竞速大赛
Angol cím IGPX -Immortal Grand Prix-
Egyéb cím(ek) IGPX
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2005 – 2006

Ismertető:

Aki a versenyzés, a száguldás, veszély szerelmese, és netán még a mecha és a sci-fi műfajú animéket is csípi, annak nem kell tovább keresgélnie, megtalálta a számára legideálisabb animét, amiben az előbb felsoroltak mind megtalálhatók.

2048-ra az emberek megunták a már „lassúnak” számító F1-et, valami újra és izgalmasabbra éheztek. Szerencséjükre a technika már annyit fejlődött, hogy képesek voltak mechákat készíteni, ám mivel egyelőre másra nem nagyon lehetett őket használni, ezért úgy döntöttek az emberek, hogy egy új sportágat teremtenek, az Immortal Grand Prix-et! Az IGPX (így rövidítik) gyorsabb és izgalmasabb bármilyen más versenynél. A humanoid mechák, amiket emberek vezetnek, elérhetik akár a 400km/h sebességet is!

Na de nézzük meg egy kicsit bővebben. Mivel ez egy elég népszerű sportág lett, ezért külön erre a célra még egy várost is építettek. A versenyen hat csapat vesz részt, 3-3 IG géppel és pilótával (frontvonal, középpályás és hátvéd/védelmező), és 60 km-es köröket kell megtenniük. A verseny alatt három díjat lehet nyerni, ami alapján kiválasztják a győztest. Az első helyezett 15 pontot kap, a második 7-et, harmadik 5-öt, negyedik 3-mat, ötödik 2-öt, a hatodik pedig egyet. Ha valaki nem tudja befejezni a versenyt, az nem kap pontot sem. Verseny közben harcolni is lehet az előbbrejutás érdekében. A csapatok: Satomi (kezdőkből áll), Black Egg (argentínek, őket majd a sorozat második felében helyettesíti a White Snow csapat), Edgeraid (Svájból jöttek), Skylark (franciák), Sledge Mamma (legendás, veterán pilótákból áll), Velshtein (ők voltak az előző év győztesei).

Magáról az animéről:
A sorozatnak van egy előzménye is, melyet 2003-ban a Production I.G és a Bee Train készített el Immortal Grand Prix (microseries) címen. Ez 5 darab 5 perces részből állt. Ez után készítették el 2005-ben a sokszor 2×13 részként emlegetett rendes sorozatot, mely beváltotta a hozzáfűzött reményeket, így 2006-ban már PS2 játékot is készítettek belőle. Magáról a grafikáról annyit, hogy nagyon kellemes az összhatás, a versenyek és mechák CGI-vel vannak elkészítve, a karakterek szépek lettek, a színek és körvonalak élesek, nagyon jó minőségű az egész kivitelezés. Ha már a karakterekről van szó, találkozhatunk a sorozatban hasonmásokkal is, mint pl. a Neon Genesis Evangelionból Ikari Gendo-hoz hasonlít nagyon az egyik fickó a “Cat vs Dog” című részben; a Velshtein csapat vezetője, Hamgra kiköpött mása a Mobile Suit Gundam SEED-es Patrick Zala-nak. Néhány név is érdekesen hangzik: Fantine Valjean (Fantine és Jean Valjean a Nyomorultakból), Elissa Doolittle (Pygmalyon és My Fair Lady) és Andrei Rublev (a legismertebb orosz ikonfestő). És még két érdekesség a végére: az Edge Raid csapat egyik mechájának a karjára GITS van felfestve, és a sorozat angol szinkronhangjai: Haley Joel Osment, Michelle Rodriguez, Lance Henriksen, Mark Hamill.

KategóriákI

Vélemény, hozzászólás?