Ikoku Meiro no Croisee The Animation (2011)

Képtalálat a következőre: „Ikoku Meiro no Croisee The Animation ico”

Eredeti cím 異国迷路のクロワーゼ The Animation
Angol cím Ikoku Meiro no Croisee The Animation
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2011
Ismertető:
Párizs… a város, amelyről mindenkinek más jut az eszébe. A legtöbb embernek az Eiffel-torony ugrik be egyből. De van akinek a Notre-Dame, a Louvre vagy akár a finom sajtok. Egy szó mint száz, Franciaország fővárosa igen nagy hatással volt nem csak Európára, hanem az azon kívüli országokra is. Amellett hogy jelentős turista csalogatóval bír eme Szajna menti város, igen sokan szeretnének nem csak turistaként Párizsba menni. Így van ezzel Yune is, a mindössze 13 éves lány aki egyenesen Japánból jött.

Történet

Az 1800-as években járunk, Párizsban. Egy különös kopogó hang töri meg az egyik bevásárló utca (Galerie) hétköznapjait. Ez a kopogás Yunetől származik, aki most érkezett egyenesen Japánból és rózsaszín kimonójával igazi egzotikumnak számít Párizs utcáin. De pontosan mit is keres itt ez a pöttöm lányka, otthonától ilyen távol?

Oscar Claudel – aki unokájával Claude-al él együtt – Japán beszerző körútra indul. Nem titkolt célja az, hogy a Japánból hazahozott szuveníreket Párizsban a fémdíszművekkel foglalkozó üzletükben az Enseignes du Roy-ban jó áron értékesítsék az egzotikumra vágyó párizsi vevőknek. Így kerül Párizsba Yune, akit a családja küldött bentlakó cselédnek. Claude eleinte vonakodik az ötlettől. A kissé mogorva természetű fiú nem tartja jó ötletnek Yune alkalmazását az amúgy is nehéz időket élő fémdíszmű üzletben. De Oscar hajthatatlansága miatt fejet hajt a dologra és a kezdeti nehézségek ellenére egyre jobban megkedveli a lányt, s próbálja segíteni a mihamarabbi beilleszkedését az idegen és kultúrában is teljesen különböző Párizsban.

Előzmények és Megvalósítás

Az Ikoku Meiro no Croisée 2007-ben jelent meg először manga formájában a Dragon Age Pure magazinban. A mangakaTakeda Hinata, akinek többek között olyan művek karakterdizájnja is köszönhető, mint a Gosick.

A grafika nagyon szép. A szép színek és zenék az anime alatt csak még jobban fokozzák az amúgy is kellemes hangulatot. Érdekesség, hogy az animében a narráció franciául hallható, ami első hallásra a japán után kicsit furcsa érzést kelthet az emberben, de többszöri hallás után egyre kellemesebben csengő lesz.

Vélemény

Aki egy kellemes és szívmelengető animére vágyik, annak mindenképpen csak ajánlani tudom. Hiszen a kedves és szimpatikus karakterek mellett még egy nagyon aranyos és szívmelengető történetet is kapunk. S mindenképpen érdekes a két kultúra találkozása és ahogyan Yune a maga módján próbál beilleszkedni egy számára teljesen idegen és annyira más szokásokkal teli világba, mint amilyen Párizs. Személy szerint nekem nagyon tetszik, egy-egy rész után mindig rendkívül jó hangulatba hoz. Ha egyszóval jellemeznem kellene, csak annyit mondanék hogy, imádnivaló.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákI
Írta: