Imawa no Kuni no Alice (2014-15)

Képtalálat a következőre: „Imawa no Kuni no Alice 512x512”

japánEredeti cím今際の国のアリス
Angol címAlice in Borderland
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, OVA
Hossz3 rész × 23 perc
Dátum2014.10.17 – 2015.02.15
Ismertető:
Biztosan te is érezted már életed során, hogy milyen jó lenne akár egy kis időre is elmenekülni a környzetedből. Na pont itt ne ismerné ezt a fajta érzést az ember?!
Arisu is hasonló gondolatokkal küzd, ahogy barátai, Karube és Chota is. Másra se vágynak, csak elszabadulni a saját életükből egy új világba.
Hogyan is szól a mondás? Vigyázz, mit kívánsz!
A történet jóformán pár perc után a lényegre tér. A három barát átkerül egy teljesen más világba, ahol kissé fura szabályok uralkodnak. Játszani kell az életükért úgy, hogy különböző típusú és nehézségű feladatokat kell elvégezniük. Ha élve teljesítik a feladatokat, akkor több időt tölthetnek el ebben a Határországnak nevezett őrült helyen. Arisu álma végül is teljesül, csak nem éppen úgy, ahogy ő elképzelte. Letelt egy nap, a túlélősdi pedig folytatódik, melynek során társakra is szert tesznek.
Ezt a három részt már most kevésnek érzem. Tipikus olyan alkotás, ahol az ember egyszerre gondolkodik el és pattan fel a székből mindvégig azon izgulva, hogy miképp alakul a szereplők sorsa. Már egy rész után nagyon könnyen bele tudtam képzelni magam Arisu karakterébe, mivel sok életszerű vonatkozás van, így hamar megragadja az embert, ezzel az alternatív világgal pedig akkora pluszt ad az egésznek, hogy az a 20 perc inkább ötnek tűnik.
Csak reménykedni tudok, hogy megörvendeztetnek minket a folytatással!
Ha nagyon hasonlítani kellene más animéhez, akkor leginkább a Deadman Wonderlandet említeném. A grafika is rendben van, így köznapi szemlélőként azt mondom, hogy igényes és nagyon élvezhető, már csak hab a tortán. Mindenképpen ajánlom azoknak akik szeretik a lélektani, akciódús animéket kis vérengzéssel megspékelve!
Online részek:
01. rész02. rész03. rész

 

CategoriesI