Inari, Konkon, Koi Iroha. (2014)

Eredeti cím いなり, こんこん, 恋いろは.
Angol cím Inari, Konkon, Koi Iroha.
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 10 rész
Év 2014
Ismertető:
Igazán szerencsés név. Mintha az istenek vigyáznának rád.

Így kezdődött:
Fushimi Inari egy iskolás lány, aki finoman szólva is kissé ügyetlen.
Ez a kedves, rövidke történet róla szól, akinek az élete gyökeres fordulatot vesz, miután összebarátkozik egy istennővel.
A történet egy visszaemlékezéssel kezdődik. Egy kislány, bátyját hátra hagyva, nevetve szalad a szentély felé. Szeme tágra nyílik az ámulattól és boldogan kiáltozik. Mindezt a szentély tetejéről, mosolyogva figyeli egy istennő.

Nadrág, szerelem, istennő:

Ugrunk az időben.
Fényes reggelre virradt és Inarinak már rosszul indul a napja, ugyanis elaludt, így rohannia kell az iskolába, valamint mogorva bátyja, Touka sem tűnik túl együttérzőnek. Azért, hogy lerövidítse az utat, átvág a szentélyen, ám ekkor nyöszörgésre lesz figyelmes. A tóhoz érve látja, hogy félig a vízbe lógva egy kiskutya próbál visszamászni a partra. Inari természetesen azonnal a segítségére siet, de persze a vége az lesz, hogy Ő esik bele a vízbe, de legalább a kutyus megmenekül. A lány ázottan és késve ér be az iskolába, ahol találkozunk legjobb barátaival, Keikóval és Chikával. Keiko és Inari már gyerekkoruk óta barátok. A lány elég szókimondó, sőt olykor kicsit durva is Inarival, de bármit megtenne érte. Chika pedig egy szemüveges copfos lányka, aki oda van mindenért, ami moe, főleg Inariért. És persze megjelenik főhősünk nagy szerelme, Tanbabashi, aki bár úgy tűnik, egy másik lány, Sumizome iránt érdeklődik, azért lelkesen próbálja megtanítani Inarit kosarazni, illetve egészen pontosan megtanítani őt a labdapattogtatásra. Ám ez is tragédiába fullad. Korán kiderül, hogy Inari és a labda nem túl jó barátok, majd a lány egy-két botladozás után elesik, és magával rántja Tanbabashi nadrágját is. Kínos. Inari másnap egyre csak bocsánatot akar kérni Tanbabashitól, ám a fiú, amint meglátja őt, 180 fokos fordulatot vesz és elslisszol. A dolog pedig akkor fordul igazán rosszra, amikor Inarinak azzal kell szembesülnie, hogy Tanbabashi minden bizonnyal szerelmet vallott Sumizoménak.
A lány nem bírja tovább és elrohan a szentélyhez, amit gyerekkora óta úgy szeret. Csalódott és dühös, leginkább magára, hogy képtelen Tanbabashi előtt bármit is tenni, ami ne fulladna katasztrófába. Mérgében és elkeseredettségében a szentély istennője után kiált, aki döbbenetére meg is jelenik előtte. Uka-no-Mitama-no-kami, az istennő már régóta felfigyelt arra, hogy Inari sokszor jár a szentélyhez, és emiatt különlegesnek tekinti őt. A kiskutyáról, aki valójában egy kis róka, kiderül, hogy Uka-no-Mitama-no-kami megbízottja és megmentéséért cserébe az istennő teljesíti Inari egy kívánságát. A lány szinte gondolkodás nélkül azt kívánja, hogy Ő legyen Sumizome, ami azonnal teljesül is. Hamar kiderül azonban, hogy a külső nem minden, és Inari hiába változott át, belül önmaga maradt, ám visszavonni a kívánságot már nem tudja. Ezért Uka-no-Mitama-no-kami egy darabot ad neki a saját erejéből, így felruházva Inarit a képességgel, hogy bárkivé és bármilyenné átváltozhat. Vajon Inarinak tényleg erre az erőre lenne szüksége ahhoz, hogy végre megtalálja önmagát? És milyen titok lengi körbe a lány testvérét, Toukát? Derítsétek ki magatok!

Az animéről:

Az anime Morohe Yoshida 2010-es, azonos nevet viselő mangájából készült.
Az anime kedves, aranyos hangulata azonnal magával ragadja a nézőt. Felváltva kelt egyszer bohókás, egyszer pedig drámai érzést, ami miatt egy pillanatra sem ül le a történet, és erre még a zene is rátesz egy lapáttal. Inari karaktere, minden ügyetlenségével együtt szerethető és ez igaz az összes többi szereplőre is. Szerintem nem sorolható a shoujo tucatok közé, ugyanis a történet magában hordoz egy nagy igazságot, mégpedig, hogy nem a kinézet határozza meg a jellemet. Bújhatunk akárki bőrébe, attól még önmagunk maradunk és a változást csak önerőből tudjuk elérni. Ez az, amit Inarinak meg kell tanulnia. Jó szórakozást mindenkinek! 🙂

Ova

 

CategoriesI