Inou Battle wa Nichijou-kei no Naka de (2014)

Eredeti cím 異能バトルは日常系のなかで
Angol cím Inou Battle wa Nichijou-kei no Naka de
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
A történetről
Történetünk főhősei egy átlagos középiskola irodalmi klubjának teljesen átlagos tagjai, míg egy napon titokzatos módon szuperképességekkel ruházódnak fel ,mint például a természeti elemek irányítása és hasonló finomságok. Hőseink pedig próbálkoznak folytatni hétköznapi életük és együttes erővel leküzdeni a mindennapi élet akadályait és a gonosz ellenfeleket egyaránt. Később még hozzájuk csapódik a diáktanács elnöke is bizonyos okokból, de a többit megtudjátok, ha megnézitek az animét.A főbb szereplőkről bővebben
Takanashi Sayumi az irodalom klub elnöke. Mindig komoly, okos és van benne tartás, ám a történet során néha-néha előbukkan a kicsit poénkodósabb oldala is.
Kushikawa Hatoko az ügyeletes szende és butuska. Szerepe ellenére a jegyei elég jók és nem a ‘mindent elbénázó’, hanem inkább az aranyosan naiv, könnyen befolyásolható típus. Emellett Ando Jurai gyerekkori barátja is. Irodalmi klub tag.
Jurai Ando esetünkben az alfahím, hiszen szinte közel és távol egy vetélytársa sem akad a címért. Ő az irodalom klub egyetlen fiú tagja. Emellett Chuunibyoban szenved, ami őt nem igazán zavarja, ellenben a körülötte lévőkkel. Irodalmi klub tag.
Himeki Chifuyu az általános iskolás virágszál, aki néha megmutatja, hogy ravaszságért ő se megy a szomszédba. Az iskolában tanító egyik sensei unokahúga és ő kérte egyszer, hogy játsszanak vele kicsit, amíg értekezleten van. Ám a szőke virágszál annyira megszerette a klubtagokat, hogy szinte ő is azzá vált. Irodalmi klub tag.
Kuki Madoka Chifuyu kis barátnője, aki mindig aggódik, hogy Chifuyu túl sok időt tölt egy középiskolai klubban, és hogy inkább hagyjon fel a klub látogatásával.
Kanzaki Tomoyo az általában racionálisan gondolkodó lány, aki próbálja Andót leszoktatni a képzelgései világgákürtöléséről, eddig komolyabb eredmény nélkül. Irodalmi klub tag.
Kiryu Hajime Tomoyo bátyja, aki szintén Chuunibyoban szenved és régen ő is az irodalmi klub tagja volt. Most mint szabadúszó Chuunibyo él.
Kudo Mirei a kicsit magányos és bénácska diáktanács elnök, aki bár karizmatikus, kicsit mégis aranyosan gyerekes.

Vélemény és ajánlás
Bátran merem ajánlani bárkinek, mivel a rengeteg poén mellett található némi komolyság is benne. A történet elég pörgős, de nem elkapkodott. A műfaj kedvelőinek szerintem egy kötelező darab, de bátran nézze meg bárki, aki egy kis nevetésre, aranyos karakterekre vagy szimplán csak egy jó kis iskolaéletes animére vágyik.
A grafika szerintem tökéletes, a zenékről nem is beszélve. Az openingek és endingek is elég jól tükrözik az anime stílusát.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákI
Írta: