Inu to Hasami wa Tsukaiyou (2013)

Eredeti cím 犬とハサミは使いよう
Angol cím Dog & Scissors
Egyéb címek InuHasa, Dog and Scissors
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész x 24 perc
Év 2013
Ismertető:
A halál csak a kezdet?
Vajon mi történik azzal az emberrel, aki a halála pillanatában rájön, hogy neki még dolga van ezen a világon? Talán van lehetősége a visszatérésre?

Harumi Kazuhito egy átlagos középiskolás, viszont átlagon felüli könyvmoly. Szinte csak az olvasásnak él (és hal is). Egy nap betér egy kávézóba, ahol szerencsétlenségére egy fegyveres férfi őrjöngeni kezd. S bár Kazuhito nem éppen egy hős alkat, mégis a megmentésére siet egy fekete hajú lánynak, aki éppen buzgón dolgozik egy kéziraton. Csakhogy a mentőakció nem éppen sikeres… Hősünket lelövik, és menten el is halálozik… vagy is csak halálozna, ugyanis rádöbben, hogy neki nem szabad még eltávoznia, amíg el nem olvasta kedvenc írónője, Shinobu Akiyama “halálos bűnök” könyvsorozatának befejező regényét a “Bujaságot”. És a lehetetlen bekövetkezik, olyan elszántan küzd az életért, hogy visszatér a halálból. Csak éppen nem úgy, ahogy gondolta… Ugyanis amikor felébred, rá kell jönnie, hogy bizony kutyául van… szó szerint… Ugyanis kutya testben tért vissza a másvilágról. Ezután felpörögnek az események. Megjelenik egy lány démoni vörös szemekkel, fekete hajjal, fekete ruhában egy igen éles ollóval, aki egyedüliként hallja Kazuhito gondolatait. Előkerül egy mániákus húgica, egy mazochista szerkesztő, egy csillogó idol és egy harcedzett cseléd is… Mivel ez egy elég rövid sorozat, többet nem árulok el, nézze meg mindenki, aki szereti a humort egy cseppnyi krimivel fűszerezve. Vigyázat azonban, a sorozat mazochista, szőrvágós és őrült poénokat sűrűn tartalmaz!

Személyes vélemény
Nekem nagyon tetszett ez a kis sorozat. Érdekes volt és nagyon vicces. A szereplők jól megformáltak, szerethető karakterek. A szinkronhangok is remekül el lettek találva. A grafika pedig természetesen hozza a 2013-as színvonalat. A zenék szerintem kissé gyengécskék, de ez önmagában nem von le a sorozat értékéből.

 

Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész
05. Rész 06. Rész 07. Rész 08. Rész
09. Rész 10. Rész 11. Rész 12. Rész

 

KategóriákI

Vélemény, hozzászólás?