Inu x Boku SS (2012)

Képtalálat a következőre: „Inu x Boku SS ico”

Eredeti cím 妖狐×僕SS
Angol cím Inu x Boku Secret Service
Egyéb cím(ek) Youko x Boku SS
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2012
Ismertető:
„Az idő teher. Ez az, amiben hiszek.”

Az Inu x Boku Secret Service anime egy manga adaptációjaként került a képernyőkre a 2012-es téli szezonban. A manga 2009 áprilisában vette kezdetét. Az író és egyben rajzoló Fujiwara Cocoa.

× Történet ×

Shirakiin Ririchiyo a gazdag, jómódú és tiszteletreméltó Shirakiin-ház lánya. Az egész családban ő az egyedüli, akinek youkai-vér csörgedezik az ereiben, ezért nem is kapta meg azt a szeretetet, mint a legtöbb gyermek, vagy éppen a húga. Különlegessége miatt eddigi életében főleg szolgák, cselédek vették körül, ám mindenki csak érdekekből törődött vele. Származása miatt sokan kigúnyolták, terrorizálták, de ebből kifolyólag többen meg is védték, annak reményében, hogy a ház feje viszonozza tettüket. Ririchiyo nagyon magányos volt és szánalmasnak érezte magát, ezért – hogy erősnek tűnjön – hencegett és mindenkit megbántott. Azóta egy normális kapcsolatot se tudott létrehozni senkivel. Mégis tudja, hogy ezen muszáj változtatnia. Meg kell tanulnia, hogyan építse fel önbizalmát, majd hogyan beszélgessen másokkal.

A lány önállóságra vágyva úgy dönt, hogy elköltözik családjától és ezentúl az Ayakashi Kan nevű komplexumban, azaz bérházban fog élni. Az emberek azt gondolják, hogy ez egy lakóhely komplexum a szuper gazdagoknak, ahol csak kiválasztott emberek élhetnek. Ám ez nem teljesen igaz, hiszen a ház lakói mind-mind Ririchiyóhoz hasonló vérrel rendelkeznek, hiszen őseik keveredtek egy szörnyeteggel. Éppen ezért az Ayakashi otthonban minden egyes lakó mellé kirendelnek egy titkosszolgálati ügynököt, aki megvédi őket a természetfeletti veszélyektől.

Főszereplőnkhöz is érkezik egy testőr Soushi Miketsukami személyében. A lány eleinte elutasítóan viselkedik vele, hisz ő azért jött ide, hogy egyedül lehessen. Az ügynök viszont nem hátrál meg, a kutyájaként viselkedik, mindent megtesz érte. Amikor a lány belátja, hogy Miketsukami bármire képes, csak hogy mellette maradjon, már nem ellenkezik és elfogadja testőreként. A történet fő szála Ririchiyo jellemváltozását és Miketsukamival való kapcsolát követi végig. Persze a többi szereplőt is megismerhetjük és egyre több dolog lát napvilágot az Ayakashi Kanban.

× Megvalósítás ×

A háttérhangok, zenék igazán odaillő helyzetekben szólalnak meg, tükrözik az anime hangulatát. Nem lehet rájuk panasz. Úgy gondolom, hogy a seiyuu gárda is jól össze lett válogatva, igazán gyakorlott és jól ismert szinkronhangokat hallhatunk. Az OP-et a Mucc nevezetű zenekarnak köszönhetjük, a címe Nirvana, egy igazán ütős, energikus dal. Külön érdekessége az animének, hogy több ED-je van, amit a seiyuu-k énekelnek, így szinte minden jelentősebb karakternek van saját endingje.

A grafika is nagyon szép. A színeket nagyon jól eltalálták, főleg a kültéri, természeti helyszínek lettek nagyon jól megoldva. A karakterek rajzolására se lehet panasz. Amit még fontos megemlíteni, hogy gyakran alkalmazzák a szereplők chibi, illetve super deformed alakját. Helyenként vannak igazán aranyosak is, de lett egypár igencsak leegyszerűsített karakter is, ami megböki az ember szemét.

× Vélemény ×

A sorozat kellemes szórakozást nyújthat, vannak igazán jó és egyedi poénok a műben, de komoly, megható jelenetekből sincs hiány. Korrekt történet megkedvelhető szereplőkkel. Van pár olyan rész is, ami nélkül teljes lenne ugyan a sorozat, csak a végkifejletet késleltetik, de úgy gondolom, hogy ezekre is szükség van, mivel jobban megismerhetjük a szereplőket. Aki szeretne egy könnyed kikapcsolódást és nincsenek annyira nagy elvárásai, annak mindenképpen ajánlom a sorozatot.

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész
Ova

 

KategóriákI

Vélemény, hozzászólás?